Polis yetkililerinin açıklamasına göre, önceki akşam Kadıköy Göztepe Mahallesi'nde denetim yapan polis, içinde 2 kişinin bulunduğu şüpheli bir aracı durdurmak için ihtarda bulundu. İddiaya göre, “Dur” ikazına uymayan şüpheliler kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamaca Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'ne kadar devam etti. Aracın önü polis ekiplerince kesilerek durduruldu. Ancak içerideki şüphelilerden biri yaya olarak kaçmaya başladı. Ekipteki polislerden bir kısmı kaçan, diğer kısmı araçtaki diğer şüpheliyi yakalamak için hamle yaptı.

BAŞINDAN VURULDU

Araçtan inerek gözaltı işlemi yapılmak istenen sürücü, polislere direnince arbede yaşandı. Bu sırada ekipteki memurlardan S.E. tabancasını çekti. İddiaya göre silah arbede sırasında kazayla patladı. Tabancadan çıkan mermi şüphelinin başına isabet etti. Yaşanan olayda ağır yaralanan Çetin Kaya için sağlık ekiplerine bilgi verildi. Ancak olay yerine gelen sağlık görevlileri Çetin Kaya'nın hayatını kaybettiğini belirledi.

UYUŞTURUCU VE TELSİZ

Çetin Kaya’nın cesedi Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderilirken, firari diğer şüpheli gözaltına alındı. Şüphelinin üst aramasında birer gramlık paketler halinde 15 uyuşturucu kapsülü ele geçirildiği kayıtlara yazıldı. Şüphelilerin aracında ise 2 gram uyuşturucu ve telsiz bulunduğu ileri sürüldü.

TUTUKLANDI

Yaşanan olay sonrasında, Çetin Kaya’nın ölümüne sebebiyet veren polis memuru S.E. gözaltına alındı. İstanbul Valiliği'nin de görevden alındığını açıkladığı S.E. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

[old_news_related_template title="Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 'polis intiharları' açıklaması" desc="Emniyet Genel Müdürlüğü, Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer'in son dönemde artan polis intiharlarıyla ilgili açıklamalarına yanıt verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/01/iecrop/depophotos_17088304_16_9_1638347551.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/emniyet-genel-mudurlugunden-polis-intiharlari-aciklamasi-6801111/"]