Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener ile ortak basın toplantısında tam kapanma uygulamasında alkollü içki satışının yasaklanmasını şöyle yorumladı:

* Burada dikkatleri başka tarafa çekmek gibi bir gayret var. Bu tarzdaki davranışlarla dikkatler vatandaş nezlinde başka tarafa çekilip orada başka bir hava doğurulmaya çalışılıyor. Esas olan esnafın sıkıntısıdır. Hakikaten esnaf; bir toplumda en önemli yeri işgal eden, üretici ile tüketici arasındaki en önemli rolü oynayan kesimdir.

* Hizmet sektörü var, üretim sektörü var ama bunların derdiyle doğru dürüst bugüne kadar hiç ilgilenilmedi maalesef. Hiç ilgilenilmedi. Başka bir yerlerde birtakım kararlar anılırken önce o kararın doğuracağı zararları bertaraf etmek için birtakım adımlar atılır. Arkasından da karar deklare edilir.

* Burada esnafın içinde yaşadığı problemleri nasıl çözeceği konusunda hiçbir teklif, temenni ortada yok. Bu, Türkiye’nin en ciddi problemlerinden bir tanesi. Esnaf deyince zaten kendisi çalışan bir insan ama büyük bir kesimin de yanında bir çırağı, bir işçisi daha var.

* Bundan dolayı bu noktayı çok hızlı bir şekilde telafi etmeleri gerekir; özellikle de bu kadar uzun bir süre buralar kapalı kalacaksa. Ben birtakım tedbirleri bilahare açıklarlar diye düşünüyorum. Geç kalmış olacak ama geç kalmak; hiç yapmamaktan daha iyidir, kanaatindeyim.

[old_news_related_template title="Akşener’den Ömer Çelik’e: Bu kadar çarptırmak zavallılığın karşılığıdır" desc="İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Joe Biden'a gerekli cevabı veremediği eleştirisine 'kınama' açıklaması yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik'e sert yanıt verdi. Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nu ziyaretinde Ömer Çelik'e yanıt veren Akşener, “Açık net konuşulmuş bir konuyu bu kadar çarptırmak zavallılığın karşılığıdır. Biz ‘geri adım at Sayın Erdoğan’ demedik' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/28/iecrop/aksener-sozcu1_16_9_1619634489.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/aksenerden-omer-celike-bu-kadar-carptirmak-zavalliligin-karsiligidir-6401457/"]

[old_news_related_template title="Alkollü içki yasağı esnafa büyük darbe" desc="Tam kapanma uygulamasına karar verilen 17 gün boyunca alkollü içki satışı da yasaklandı. Marketlere akın olurken, içki satan 200 bin esnafı zor günler bekliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/27/iecrop/08-alkol880_16_9_1619563901.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/alkollu-icki-yasagi-esnafa-buyuk-darbe-6400056/"]