Zile ilçesinde, 10 Eylül'de, polise başvuran tekstil işçisi Murat Alper, boşanma aşamasında olduğu eşi Kadriye Alper'e ulaşamadığını belirterek, kayıp ihbarında bulundu.

Zile Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kadriye Alper'in bulunması için çalışma başlattı. Dün eşinin telefonundan yakınlarına 'İyiyim' mesaj gönderdiği tespit edilen Murat Alper, polis ekiplerince gözaltına alındı. Sorguda eşini boğduğunu itiraf eden Alper, cesedini de ilçe çöplüğü yakınındaki hafriyat alanına gömdüğünü söyledi.

BOŞANMAK İSTEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Alper'in itirafı üzerine yapılan aramada, 2 çocuk annesi Kadriye Alper'in cesedine ulaşıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Murat Alper, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilen Kadriye Alper'in cenazesi ise ilçeye bağlı Boldacı köyünde toprağa verildi.

Murat Alper'in, ifadesinde, boşanmak istediğini söyleyen eşiyle tartıştıklarını, sonrasında sinirlenip, boğarak öldürdüğünü anlattığı öğrenildi.

"KADRİYE BAŞINDAN BERİ BU EVLİĞİ İSTEMEDİ"

Kadriye Alper'in köydeki mezarını ziyaret eden dayısının oğlu Alper Altun ise çok üzgün olduklarını belirterek, "Biz ağabey- kardeş gibi büyüdük. Kadriye bu evliliği baştan beri istemiyordu zaten. Olaylar buraya kadar geldi. Kocasının gizli bir psikopat olduğunu kendisine de söylemiştim. Bu adamın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını almasını istiyoruz. Planlayarak, tasarlayarak işlenmiş bir cinayet var. Hakimlerimizden beklentimiz bu yönde. Kadriye'yi kurtaramadık" dedi. (DHA)

[old_news_related_template title="Eşini öldüren müezzin: Ben kadın cinayetleri üzerine vaaz veren biriyim" desc="Kocaeli'de boşanma aşamasında olan eşini kahvenin acı olması sebebiyle çıkan tartışmada boğarak öldüren müezzin savunmasında “Ben kadın cinayetleri üzerine vaaz veren biriyim” dese de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almaktan kurtulmadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/09/iecrop/resim2_18703697_16_9_1631182427.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/esini-olduren-muezzin-ben-kadin-cinayetleri-uzerine-vaaz-veren-biriyim-6639697/"]

[old_news_related_template title="Ankara'da kadın cinayeti: Kızının gözü önünde kurşun yağdırdı" desc="Ankara’nın Mamak ilçesinde bir kişi boşandığı eşini çocuğunun gözü önünde tabanca ile yaraladı. Yaralı kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/31/iecrop/aw406225_05_16_9_1630385585.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ankarada-kadin-cinayeti-kizinin-gozu-onunde-kursun-yagdirdi-6622442/"]