CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeli göçmenlerin ardından Afganistan’da Taliban zulmünden kaçan göçmenlerin de kaçak yollarla akın akın Türkiye’ye gelmesine ilişkin sosyal medya hesabından hem Türkçe hem de İngilizce olarak dünya devletlerine seslendi.

“ÇOK ÇETİN MÜZAKERELER SİZİ BEKLİYOR”

“Dünyaya sesleniyorum” diyen Kılıçdaroğlu, “Beni Erdoğan’la karıştırmayın. Kuvayi Milliye geleneğinden geliyorum. Kimse kaçtığı yere askerimi bekçi; ülkemi de mültecilere açık hapishane yapamaz! Ben haram yemedim. Geliyoruz ve şimdiden söyleyeyim, çok çetin müzakereler sizi bekliyor. Yok öyle” ifadelerini kullandı.

SURİYELİ SORUNUNA DEĞİNMİŞTİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iki gün önce de Türkiye'de bulunan Suriyeli mültecilere değinmişti. Sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Bunlar çözemediler, çözme güçleri de yok, kapasiteleri de yok. Ama biz çözeceğiz. İnsani boyutuyla ele alacağız sorunu ve çözeceğiz. Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda Suriye konusunu, Suriye sorununu, Suriyelilerin sorununu da iki yıl içinde çözeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="Burası Türkiye! TIR'larla getirip böyle bırakıyorlar, 7'sinin corona testi pozitif çıktı" desc="Afganistan’da Taliban zulmünden kaçan göçmenler kaçak yollarla akın akın Türkiye’ye geliyor. Son olarak Niğde'de insan tacirleri yurt dışından getirdikleri kaçak göçmenleri otoyolda bıraktı. TIR'dan inip yerleşim yerlerine dağılan düzensiz göçmenlerden 7'sinin corona virüsü testleri ise pozitif çıktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/17/iecrop/gocmen-iha1_18297443_16_9_1626539733.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/burasi-turkiye-tirlarla-getirip-boyle-birakiyorlar-6544484/"]

[old_news_related_template title="Kemal Kılıçdaroğlu: İktidar olduğumuzda Suriyelilerin sorununu 2 yıl içinde çözeceğim" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de bulunan Suriyeli mültecilerle ilgili sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yaptı. 'Bu sorunu çözmek zorundayız' diyen Kılıçdaroğlu, 'Bunlar çözemediler, çözme güçleri de yok, kapasiteleri de yok. Ama biz çözeceğiz. İnsani boyutuyla ele alacağız sorunu ve çözeceğiz. Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda Suriye konusunu, Suriye sorununu, Suriyelilerin sorununu da iki yıl içinde çözeceğim' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/16/iecrop/kilicdaroglu-depo-1_16_9_1626462377.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kemal-kilicdaroglu-bu-sorunu-cozmek-zorundayiz-6543151/"]