CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bir dizi paylaşım yaparak mülteci konusunda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

* Namazdan çıkıyorsun, avluda küfür kıyamet... Ne diyeceğimi gerçekten bilmiyorum. Milletin aklıyla, değerleriyle, alay eden sensin Erdoğan!

* Bir televizyon programında 'sığınmacı alacağız, bu bir cibilliyet meselesi' diyorsun; yarım saat sonra uyanıp 'sınırlara duvar örüyoruz' diyorsun. Bir dediğin diğer dediğini tutmuyor. Ne söylediğinin farkında değilsin.

* Erdoğan yineliyorum: Gel milletimize dönelim, onlar söylesinler; bu ülkeye akın akın sığınmacı geliyor mu, gelmiyor mu? Etraflarına bakarak mahallelerinden söylesinler, belli ki sen saraylardan göremiyorsun.

* Özetle Erdoğan, sen bir beka sorunusun. Ülkenin demografik yapısını alenen tehlikeye attın. Seçimden de kaçtığın için, halkımız sana gerçek fikrini 'şimdilik' iletemiyor. Ama gün gelecek göreceksin, sen de gerçekle yüzleşeceksin!

[old_news_related_template title="Erdoğan: Taliban'la zaman zaman görüşmelerimiz oldu" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Türkiye'de şu an 300 bin Afganistanlı göçmen söz konusudur. Suriye'den Türkiye'ye ciddi bir göç olmuştur. Yaklaşık 4 milyon' dedi. Erdoğan, Taliban'la zaman görüştüklerini, gerektiğinde yine görüşeceklerini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/20/iecrop/resimid_184266211_18426621_16_9_1629458474.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/erdogan-talibanla-zaman-zaman-gorusmelerimiz-oldu-6603982/"]