Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği Bademlidere Kent Ormanı Ağaç Dikim Töreni’ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de katılarak birer konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Bir devrimin doğurduğu bir partidir Cumhuriyet Halk Partisi. Bu nedenle, dünyanın en eski ve en köklü partilerinden birisidir. Avrupa’nın en büyük ve en güçlü, en çok üyeye sahip olan partisidir Cumhuriyet Halk Partisi sosyal demokrat bir parti olarak. İnsanı öncelemiştir, ülkenin kalkınmasını, birlikte yaşamayı, eğitimi öncelemiştir. Bu ruhunu hiçbir zaman kaybetmemiştir. Bundan sonra da kaybetmeyecektir. Çünkü çocukların sesi geliyor. Gelecek onlarda" diye konuştu.

"GÜZEL ANKARA'YI YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ"

"Ankara’yı çocukluğumdan cıvıl cıvıl hatırlardım ancak cıvıl cıvıl Ankara’yı biraz unuttuk" diyen Kılıçdaroğlu, "Şimdi onu Mansur başkan yeniden ayağa kaldıracak. Hepimizin sanata ve kültüre, ağaca, yeşilliklere ihtiyaç var. Güzel Ankara’yı yeniden inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"CUMHURİYETİ DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz, cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız. Yeni bir cumhuriyeti, güçlü bir cumhuriyeti, doğru bir cumhuriyeti, ahlaklı bir cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız. Bunu yapmak hepimizin ortak görevi ve sorumluluğu" diyerek sözlerini noktaladı.

MANSUR YAVAŞ: HİZMETTE REKABET EDİYORUZ

Mansur Yavaş, “Bizler hizmette rekabet ediyoruz. 11 büyükşehir belediye başkanımızla kendi aramızda rekabet var. Ama bunların hepsi hizmette rekabet. İllerde yönettiğimiz hemşerilerimize güzel hizmet verme rekabeti. Bu da orada yaşayanlar için büyük bir konfor ortaya çıkarıyor" diye konuştu.

"NİCE YÜZYILLARA"

CHP’nin 98. yılını kutlayan Yavaş, "İnşallah daha nicelerine, nice yüzyıllara erişmesini diliyorum" dedi.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi yönetenler çoklu organ yetmezliğiyle karşı karşıya" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'dan çarpıcı tespit... Parti Meclisi toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, 'Şu anda Türkiye’yi yönetenler çoklu organ yetmezliğiyle karşı karşıyalar. Çoklu organ yetmezliğiyle karşı karşıya kalan bir siyasal iktidarın Türkiye'yi yönetme şansı yoktur' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/09/iecrop/depophotos_17180500_16_9_1631176663.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kilicdaroglu-turkiyeyi-yonetenler-coklu-organ-yetmezligiyle-karsi-karsiya-6639464/"]

[old_news_related_template title="Mansur Yavaş: Belediyenin mallarından elinizi çekin artık" desc="Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek döneminde, belediyenin mallarını eşi Nevin Gökçek'in 'onursal başkan' olduğu SOS Vakfı'na düşük meblağlar ile kiraladığı iddiasıyla ilgili konuştu. 'Kocası karısına orayı kiraya vermiş' diyen Yavaş, belediye ekiplerinin depoyu kaymakamlık görevlileriyle tahliyeye gittiğini, bu sırada kaymakamdan 'Tahliyeyi erteleyin' ricası geldiğini, daha sonra mahkeme kararıyla bu tahliye için yürütmeyi durdurma kararı alındığını anlattı. Yavaş, 'Belediyenin mallarından elinizi çekin artık' dedi. Yavaş, Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/24/iecrop/yavas-dha_16_9_1629834330.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/mansur-yavas-belediyenin-mallarindan-elinizi-cekin-artik-6611749/"]