Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Konuşma sırasında Beştepe çevirmeni, Abiy Ahmed’in Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sözleri sansürledi.

Ahmed'in Atatürk hakkında söylediği "Büyük reformist ve karizmatik lider Mustafa Kemal Atatürk" sözü Erdoğan'a söylenmiş gibi aktarıldı.

TUNCAY ÖZKAN: TALİBAN'I ÖVMEK SERBEST, ATATÜRK'Ü ÖVMEK YASAK

Çevirmen skandalına tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "Terör örgütü Taliban'ı övmek serbest, Atatürk'ü övmek yasak. Erdoğan ile basın toplantısı yapan Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Atatürk'ü övdü. Saray'ın çevirmeni o sözleri sansürledi" ifadelerini kullandı.



[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim, yüz yüze eğitim açıklaması ve Taliban mesajı" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında, Afganistan konusunda 'Taliban yöneticilerinin yaptığı itidalli ve ılımlı açıklamaları bizler de memnuniyetle karşılıyoruz' dedi. Yüz yüze eğitim ve aşı konusunda açıklamalarda bulunan Erdoğan, erken seçim çağrılarına da yanıt verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/18/iecrop/erdogan-depo1-_16_9_1629313501.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cumhurbaskani-erdogan-taliban-yoneticilerinin-yaptigi-ilimli-aciklamalari-bizler-de-memnuniyetle-karsiliyoruz-6600972/"]