Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığının, merkez üssünü Malatya'nın Pütürge ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 12.19'da meydana geldi. Yerin 6.93 kilometre derinliğinde olan deprem, kent merkezi ve çevre illerde de kısmen hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan deprem sonrası henüz bir olumsuzluk bildirilmediği öğrenildi.
Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.0 olarak duyurdu. Son depremler Kandilli Rasathanesi ve AFAD listesi haberimizde yer alıyor. Deprem Malatya merkez ve yakın ilçelerde de hissedilirken, şu ana kadar bir hasar ihbarı güvenlik güçlerine ulaşmadı. Deprem ile birlikte çok sayıda vatandaş da evlerinden çıkarak sokaklara çıktı.

AFAD: OLUMSUZ BİR İHBAR BULUNMUYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı: "Geçmiş olsun Malatya. Pütürge ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Tarama çalışmaları devam etmektedir."

DEPREM ÇEVRE İLLERDE HİSSEDİLDİ

Merkez üssü Malatya’nın Pütürge ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde deprem, başta Elazığ olmak üzere bölgedeki birçok ilden hissedildi.

AFAD’dan yapılan açıklamada, Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.19'da 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Malatya’daki deprem, başta Elazığ olmak üzere, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır’dan da hissedildi.

Elazığ’da hissedilen depreme büroda yakalanan bir vatandaşın, masa altına saklandığı görüldü.

VALİ BARUŞ: BİR EVİN DUVARINDA ÇATLAKLAR BULUNDUĞU BİLGİSİNİ ALDIK

Pütürge ilçesinde meydana gelen depremle ilgili konuşan Vali Baruş, merkez üssü Pütürge ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini ve ilçeye inceleme yapmaya gittiklerini belirterek, şunları söyledi:

* Pütürge daha önce 24 Ocak 2020 depremini yaşadı, dolayısıyla bizim açımızdan son derece hassas. Deprem merkezine yakın mahallelerimizi gidip inceledik, muhtarlarımızla görüştük. Şu anda endişeyi gerektirecek bir yaralanma, ölüm vakası yok.

* Binalarda ağır hasar oluşması gibi bir durum yok. Çünkü biz daha önce ağır hasarlı binaları boşaltmıştık, yıkım işlemleri hala devam ediyor.

* Oradaki vatandaşların sağlıklı barınma mekanlarına kavuşması için TOKİ tarafından yürütülen çalışmalarda devam ediyor. Depremzedeler için yapılan konutları da görme imkanı bulduk.

"GEREKİYORSA VATANDAŞIMIZA KONTEYNER TEMİNİ YAPIYORUZ"

Vali Baruş, deprem nedeniyle ciddi bir hasarın oluşmadığını kaydederek, "Depremden dolayı ağır hasar oluşmuş bir ev veya başka bir yapı tespit etmedik. Ancak Örmeli Mahallemizde bir evin duvarında çatlaklar bulunduğuna dair bilgi almamız üzerine ekipler oraya hareket etti. Binada gereken incelemeyi yapıyorlar, gerekiyorsa vatandaşımıza konteyner temini yapıyoruz. Yaşamını içerisinde sürdürmesi için. En kısa zamanda da sağlıklı bir barınma mekânına kavuşması için elimizden geleni yapacağız. Bunun haricinde endişe edilecek ciddi bir hasar oluşmadı" diye konuştu



SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

DAKİKA DAKİKA SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFAD SON DEPREMLER

[old_news_related_template title="'Marmara Denizi’nde beklenen deprem 10 yıl içine olabilir'" desc="TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Balıkesir İl Sorumlusu Aysun Aykan, 12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıldönümünde Türkiye ve Balıkesir’deki deprem gerçeğine dikkat çekti. Türkiye’nin pek çok kentinin deprem yönünden riskli durumda olduğuna dikkat çeken Aysun Aykan, can ve ekonomik kayıpların yaşanmaması için uyarılarda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/12/iecrop/marmara-depremi_16_9_1636702410.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/marmara-denizinde-beklenen-deprem-10-yil-icine-olabilir-6764308/"]