Mersin'de polis ekiplerince durdurulan bir araçta yapılan aramada, 131 bin içeresinde 655 litre etil alkol ile 3 litre sahte içki ve anason ele geçirildi. Yakalanan bir kişi ile ilgili işlemler devam ediyor.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte içki üretiminde kullanılmak üzere yasa dışı şekilde etil alkol ticareti yaparak devleti yüklü miktarda vergi kaybına uğratan ve alkol zehirlenmelerine yol açan kişilerin tespiti ve yakalanmalarına yönelik çalışma başlattı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Yürütülen çalışmalar kapsamında bir şahsın yüklü miktarda etil alkol getireceği yönünde istihbarat alındı.

Bunun üzerine kimliği ve adresi belirlenen zanlıyı takibe alan ekipler, durdurdukları araçta ve evinde yaptıkları aramalarda, 131 bidon içerisinde toplam 655 litre etil alkol, 120 adet etil alkol etiketi, 3 litre sahte içki ve 25 miligram anason ele geçirdi. Olayla ilgili bir şüpheli gözaltına alınırken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

[old_news_related_template title="Sahte alkolden hastaneye kaldırıldı, 9 gün sonra öldü" desc="Adana'nın Karaisalı ilçesinde sahte alkol içtikten sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Hüseyin Kara, 9 gün sonra yaşamını yitirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/22/iecrop/ambulans-dha-1_16_9_1637600825.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/sahte-alkolden-hastaneye-kaldirildi-9-gun-sonra-oldu-6784040/"]