Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, “Ordu’nun Meşhur  Simaları” adlı bir kitap hazırlattı. Valilik yayınları arasından çıkan kitap, Müdür Toparlak ile kitabın yazarı Mehmet Seydi’nin akrabalarını tanıtım kitabı oldu. Birçok Ordulu siyasi ve tanınmış kişinin olmadığı kitaba sanatçı Kadir İnanır da girdi.



Kitapta, “Ordu’nun meşhur simaları” denilerek Müdür Toparlak’ın dedesi Süvari Süleyman Öner, “Mercedes Şaziye” lakaplı teyzesi Şaziye Ersoy, annesinin kuzeni Namık Altaş da yer aldı. Yazar Seydi’nin de ağabeyi Ali Seydi ve dedesi Hekim Mehmet Çavuş da kitaba konuldu.



‘BAKANLIK PROJESİDİR’

Kitapla ilgili Müdür Toparlak, “Bu, Bakanlık’ın bir projesidir” dedi ve SÖZCÜ’ye şöyle konuştu: “Bu kitabı hazırlarken bölgeye kültürel anlamda hizmet edenlerin isimleri yazıldı. Kitaptaki Şaziye teyzem, bütün vakıflarda herkese yardım eden biridir.



Annemin kuzeni rahmetli Namık Alkaş, büyük bir cami ve külliye yaptırdı. Kitapta eksiklikler olmuş olabilir. Terzi Fikri de (Fatsa eski Belediye Başkanı) girebilirdi. Bu bakanlığın resmi bir projesi. Amaç, Ordu’nun değerlerini bir kayıt altına almak, gelecek için örnek alınmasını sağlamak.”

[old_news_related_template title="AKP'li belediye başkanının 'su borusu' kurnazlığı" desc="CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Çamardı ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Yavuz Soylu'nun Ören Göleti Kapalı Sulama Sistemi Projesi kapsamında yer almayan kendisine ait tarım arazilerini proje kapsamındaymış gibi göstererek devletin borularıyla su taşıttığını ileri sürdü. Duruma tepki gösteren Erhan Adem, “DSİ bu bölgenin su borularının döşenmesine nasıl izin verdi?” diye sordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/06/iecrop/1-11_16_9_1625578241.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-belediye-baskaninin-su-borusu-kurnazligi-6524646/"]

[old_news_related_template title="Çorum Valisi'nden TÜGVA'ya destek ziyareti" desc="Son günlerde tartışma konusu olan TÜGVA'ya Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, destek ziyaretinde bulundu. Vakfın il temsilcisi Enes Kayabaşı da Vali Çiftçiye destekleri için teşekkür etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/23/iecrop/484fa882-f3c7-4aae-acaa-58aa94f56714_16_9_1634969364.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/corum-valisinden-tugvaya-destek-ziyareti-6723937/"]