Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 23-29 Ağustos tarihlerini kapsayan haftalık hava durumu raporunu yayımladı.

Raporda, sıcaklıklığın hafta ortasından itibaren artacağı bildirildi. MGM’nin açıklamasında, “Genellikle mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta ortasından itibaren kuzey, iç ve doğu kesimlerde artarak ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor” denildi.

YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

MGM’nin raporunda pazartesi gününden salı gününe kadar Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun geniş kesiminde yağışların etkisini artıracağı, çarşamba gününden cumartesi gününe kadar ise ağırlıklı olarak Karadeniz’in kıyı kesimlerinde yağışların devam edeceği bildirildi.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu; Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Çanakkale'nin iç, Balıkesir ve Uşak'ın kuzey kesimleri, İstanbul, Kocaeli, Sinop, Tokat ve Afyonkarahisar çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Güney kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan uyarıda "Rüzgarın; Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

UYARI BULUNULAN İLLER

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, İstanbul ve Kocaeli ile zamanla Çanakkale'nin iç, Balıkesir'in kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ÇANAKKALE 23°C, 32°C
Parçalı bulutlu, yarın (Pazartesi) iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 23°C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri ile zamanla il geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 20°C, 31°C
Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri ile zamanla il geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE
Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu; bu akşam saatlerinde Afyonkarahisar çevreleri ile Uşak'ın kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğudan kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR 15°C, 32°C
Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusunun yer yer çok bulutlu, yarın (Pazartesi) Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

SİNOP 22°C, 27°C
Parçalı bulutlu, yarın (Pazartesi) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile gece saatlerinden itibaren Tokat çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

RİZE 21°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN 21°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON 22°C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı bulutlu, kuzeydoğu kesimleri ile Erzincan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 12°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 12°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

[old_news_related_template title="Özel havayolu şirketleri de Afganistan'dan insan kurtaracak" desc="Bugün Wall Street Journal'ın ortaya attığı, 'Tarifeli uçaklarla Afganistan'da Taliban'dan kaçanlar kurtarılacak' iddiası gerçekliğe büründü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/22/iecrop/afganistan-reuters_16_9_1629636970.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ozel-havayolu-sirketleri-de-afganistandan-insan-kurtaracak-6607485/"]