11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz bölgesinde başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde birçok yapı yıkıldı. Sel bölgelerinde yıkılan köprüler nedeniyle karadan ulaşımda aksamalar oldu.

Kastamonu’da; yağışlar nedeniyle Çatalzeytin Köprüsü, Küre İkiçay Köprüsü, Azdavay Köprüsü yıkılırken, Valay-1 Köprüsünün ayaklarında ve Kanlıçay Köprüsünün yaklaşım dolgularında hasar meydana geldi. Söz konusu bölgelerde yol trafiğe kapatıldı.



Bartın’da; yağışlar nedeniyle Kavlakdibi Köprüsü ve Kumluca 2 köprüsü yıkıldı.

Sinop’ta; yağışlar nedeniyle İkisu Köprüsünde hasar meydana geldi. Çatalzeytin-Türkeli yolu, Türkeli-Erfelek-Sinop yolu ile Ayancık-Sakız yolu meydana gelen hasarlar nedeniyle trafiğe kapatıldı.



Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sel felaketinin yaşandığı Sinop ve Kastamonu’da yıkılan köprülerin yerine kullanılması ve geçişlerin sağlanabilmesi için, 2 yatay kaydırmalı köprü tankı ile 3 sabit köprü aracı gönderildiğini duyurdu.



[old_news_related_template title="AKP'li Göksu'ya sel bölgesinde vatandaş tepkisi: Her şeyi duymazdan, görmezden gelin, biz hepsini biliyoruz" desc="AKP'li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, sel bölgesi Bozkurt'ta vatandaş tepkisiyle karşılaştı. Yakınını kaybeden bir vatandaşın, 'Siz konuşmak istemiyorsunuz. Önce onlar sonra müteahhit. Hepsi suçlu. Siz konuşmayın, siz görevinizi yapın. Siz susmayı deneyin. Sustukça acılarımız çoğalsın. Her şeyi görmezden, duymazdan gelin. Her şeyi gelin her şeyi. Biz hepsini biliyoruz' diye tepki göstermesi üzerine Göksu, alanı terk etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/14/iecrop/akp-sha1_16_9_1628951696.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-goksuya-sel-bolgesinde-vatandas-tepkisi-her-seyi-duymazdan-gormezden-gelin-biz-hepsini-biliyoruz-6593323/"]

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu Sinop'tan seslendi: İnsanlar hayatını kaybettikten sonra önlem almanın bir yararı yoktur" desc="Sinop'un Ayancık ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, selzedelerin sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu, Karadeniz'de yaşanan sel felakatinde 52 kişini hayatını kaybettiğini söyleyerek, 'Kriz ortaya çıktıktan sonra, insanlar hayatını kaybettikten sonra önlem almanın bir yararı yoktur. Önlem başlangıçta alınacaktır ki insanlar hayatlarını kaybetmesinler' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/14/iecrop/kk2_16_9_1628958213.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kilicdaroglu-sinoptan-seslendi-insanlar-hayatini-kaybettikten-sonra-onlem-almanin-bir-yarari-yoktur-6593437/"]