Batman'a gelen TDP Genel Başkanı Sarıgül, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sarıgül, Afganistan'ın bataklık olduğunu söyleyerek, "Ankara'yı uyarıyoruz. Oraya giren çıkamaz. Burası ne Suriye ne de Libya'ya benzer. Mehmetçik asla ve asla buraya kurban edilmemelidir. Şu an ABD de Afganistan'dan çekip gitti. Almanya, İngiltere, İtalya ve Polonya Afganistan'dan ayrıldı. Kim varsa diplomatlarını ve vatandaşlarını alıp ayrılıyor" diye konuştu.

"ÜLKEMİZİ BÜYÜK SIKINTILARLA KARŞI KARŞIYA BIRAKIR"

Afganistan'da 600 Mehmetçik olduğunu kaydeden Sarıgül, "Türkiye, bu sayıyı 1000'e çıkarmak istiyor. Rusya ve Amerika'nın 40 yılda çözemediği Afganistan meselesini 1000 Mehmetçiğin sırtına yüklemeyelim" diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

* Bu iş, ülkemizi büyük sıkıntılarla karşı karşıya bırakır. Gelin, Mehmetçiğimizi bu maceraya sürüklemeyelim. Önemli bir konuya dikkat çekmenin bilinci içindeyiz. Ülkemizin sıkıntıya düşmemesi için göç konusunda evrensel hukuk kurallarının mutlaka devreye girmesini arzu ediyoruz. Türkiye bu kadar fazla göçü asla ve asla barındıramaz. Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları ve Birleşmiş Milletler mülteci hukukunun da devreye girmesini parti olarak istiyoruz.

Partilerinde delege sisteminin kaldırıldığını da konuşmasında belirten Sarıgül, "Yeni kurulan birçok partiye bakıyorum; il ve ilçe teşkilatları yok. Sadece kağıt üzerinde kongrelerini yapıyorlar. Biz 90 iş gününde canla başla teşkilatlarımızı kurduk. En demokratik kitle partisiyiz. Genel başkanı delegeler seçmeyecek, partiye kayıtlı üyeler seçecek. Eylülün ikinci haftasında tüm illerde genel başkanlık seçimleri yapılacak. Genel başkan olmak isteyenler de önümüzdeki günlerde müracaatlarını yapacaklar" diye konuştu. (DHA)

[old_news_related_template title="Bozkurt'u ziyaret eden Babacan'dan 'imarlaşma' uyarısı: Acil eylem planı oluşturun" desc="Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesini ziyaret eden DEVA Partisi lideri Babacan, 'Bundan sonra imar konusu ve yapılaşmanın yerinin seçilmesiyle ilgili çok daha hassas davranmak gerekecek. Bu acılardan ders alıp ileriye doğru neler yapmamız gerektiğini iyi çalışmamız gerekiyor. Şu anda su yolunun üzerine yapılmış imar planlarını, suyun akışının üzerine yapılmış yerleşim bölgeleriyle ilgili acil eylem planı oluşturmak gerekiyor. Bir an önce yeni yerleşim yerleri bulmak ve oralara doğru planlı bir şekilde taşınmak çok önemli' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/16/iecrop/babacan-sha3_16_9_1629125253.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bozkurtu-ziyaret-eden-babacandan-imarlasma-uyarisi-acil-eylem-plani-olusturun-6596792/"]