AKP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, geçtiğimiz günlerde bir okulda katıldığı programda 15 yıl önce Şuhut ilçesi Kayabelen Köyü’nde gravite değeri çok yüksek petrol bulunduğunu, bu petrolün Lozan Antlaşması nedeniyle çıkaramadığımızı ve üzerinin 25 tonluk betonla kapatıldığını söylemişti.

İDDİALARI CİMER’E SORDU

CHP eksi Çay İlçe Başkan Yardımcısı Candar Can, AKP’li Zeybek’in açıklamalarının ardından konuyu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden yetkililere sordu.

“İLGİLİ ALANDA HERHANGİ BİR KEŞİF SÖZ KONUSU DEĞİL”

CİMER üzerinden 16 Aralık’ta sorulan sorulara yine CİMER üzerinden Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü yanıt verdi. AKP’li başkanı yalanlayan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü “İlgili alanda özel petrol şirketleri tarafından da herhangi bir petrol keşfi söz konusu değildir. Kazılan her arama kuyusunun sondajı sonrasında kuyu dibinden olası gelebilecek zararlı gazların neden olacağı sorunların önlenmesi için kuyular güvenlik amacıyla betonlanmaktadır” yanıtını verdi.



“LOZAN’DA HERHANGİ BİR GİZLİ MADDE YOK”

AKP’li başkanın Lozan Antlaşması nedeniyle petrolün çıkartılamadığına yönelik iddialarına ilişkin ise, “Lozan Antlaşması’nda ülkemizde kanuna göre ruhsatlandırılan alanlarda bulunan hidrokarbonların üretilmeden kapatılması yönünde herhangi bir gizli madde bulunmamaktadır” denildi.

AKP’Lİ ZEYBEK NE DEMİŞTİ?

AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Şuhut Kayabelen Köyümüz var. Bundan 15 yıl önceydi. 5-6 tane sondaj yapıldı. Burada gravite değeri çok yüksek petrol bulundu. Ama anlaşmalar neticesinde çıkarıp işletemiyorsun. Ben şu anda kapalı olan bir beton firmasının müdürü her birine 25’er tonluk kapak yaparak üzerlerini örttük dedi. İnşallah tüm dünyanın çırpınışı 2023’ü bu ülkeye, bu ülkeyi seven insanlara yaşatmayalım tek mücadeleleri bu. Yoksa Tayyip başta kalmış,  AK Parti iktidar kalmış onların umurunda değil. Okulunuzu tebrik ediyorum. Yedek parça üretir hale geldiniz. Türk insanına güvendiğiniz zaman üstesinden gelemeyeceğiniz bir şey yok”

[old_news_related_template title="AKP'li vekil Erdoğan'ın övdüğü marketi eleştirdi" desc="AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, fahiş fiyatlar nedeni ile uzun süredir gündemde olan zincir marketlerdeki fiyatları dengelemek için açılan Tarım Kredi Kooperatifi marketlerini eleştirdi. Demirbağ, piyasaya göre tarım kredi marketlerinde satılan ürünlerin fiyatlarında bir fark bulunmadığını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/28/iecrop/erdogan-1_16_9_1640696519.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-vekil-erdoganin-ovdugu-marketi-elestirdi-6854407/"]

[old_news_related_template title="AKP'nin kalesinde acı tablo! Yerli kapatıyor, Suriyeli açıyor" desc="Kayseri Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, kentte 2021 yılında açılan ve kapanan iş yerlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Alan, 2021 yılında 1138 esnafın iş yerini kapattığını belirtirken buna karşın 1200 Suriyeli sığınmacının iş yeri açtığını belirterek, “Kayseri'de iş yerini kapatan esnafın sayısından daha fazla iş yeri açan Suriyeli esnaf var” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/27/iecrop/esnaff_16_9_1640624186.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/akpnin-kalesinde-aci-tablo-yerli-kapatiyor-suriyeli-aciyor-6852606/"]