İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde terör örgütü PKK'nın cezaevleri yapılanmasına finans temini faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar neticesinde dört ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. İstanbul, Batman, Diyarbakır ve Muğla'da yapılan operasyonlarda 38 şüpheliden 28'i gözaltına alındı.

KONUŞANLARI CEZALANDIRIYORLARDI

Yapılan çalışmalarda, terör örgütünün cezaevi yapılanmasının 'ideolojik eğitim', 'dağa çıkacak eleman hazırlama', 'örgüt aleyhine ifade verenlerin cezalandırılması', 'kopuşları önleme' gibi faaliyetleri gerçekleştirdikleri belirlendi.

AÇLIK GREVİ, İNTİHAR TALİMATI

Şüphelilerin ayrıca, cezaevindeki tutuklular üzerinden sözde hak ihlalleri için uluslararası kamuoyunda gündem oluşturmaya çalışma, sınır dışı operasyonların durdurulması için propaganda gibi çalışmaların da yaptıkları anlaşıldı. Bu amaçla, açlık grevleri, ölüm oruçları, intihar eylemleri, mahkeme boykotları, cezaevi isyanları gibi talimatların verildiği öne sürüldü.

ÜST YAPIYLA BAĞLANTILI

Emniyet birimlerince tespit edilen cezaevi yapılanmasının terör örgütünün kırsal alan sözde üst yönetimine doğrudan bağlı olduğu da belirlendi. Örgütün devamını sağlama adına para ve diğer maddi ihtiyaçların da bu yapı tarafından cezaevlerine aktarıldığı tespit edildi.

Şüphelilerin ikametlerinde ve üstlerinde yapılan aramalarında çok sayıda dijital materyal, örgütsel doküman ve kitap, bir adet ruhsatsız tabanca, 51 fişek, bir yivsiz av tüfeği, uyuşturucu hap, afyon sakızı ele geçirildi.