Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Gaziantep’te basın açıklaması yaptı, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“SUÇLUSU DA SORUMLUSU DA AKP’DİR”

Gaziantep’in sanayide, turizmde, ticarette ve tarımda Türkiye'nin yıldız şehri olduğunu ancak buna rağmen kentte yoksulluk ve işsizlik olduğunu belirten Sarıgül, şunları söyledi:

“Esnaf siftah yapamaz hale gelmiş, her üç kişiden birinin bankalara borcu var. Aile ve sosyal hizmetler bakanı Derya Yanık 10 gün önce, Gaziantep’te 262 bin haneye yardım yaptıklarını gururla açıkladı.

Allah razı olsun sayın bakan ama 19 yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz. Gaziantep gibi bir şehirde yoksulluğu azaltamamış, aksine artırmışsanız bunun suçlusu ve sorumlusu AK Parti’dir.”

“İŞSİZLİK VE YOKSULLUK NEDEN AZALMIYOR?”

“’262 bin haneye yardım yaptık’ demek yerine keşke çıkıp deseydiniz ki; ‘60 bin kişiye iş verdik’, ben de buradan sizi alkışlasaydım.” diyen Sarıgül, şöyle devam etti:

“Gaziantepliler çalışıyor çabalıyor, ama işsizlik ve yoksulluk azalmıyor neden? Çünkü göç alıyor. Devleti yönetenler kapıyı açmış, ‘Gelin kardeşim, Gaziantepli size bakar’ diyor. Bakar bakmasına da bin kişi değil, beş bin kişi değil,  500 bin kişiye nasıl baksın?

6 ay değil 1 yıl değil, 10 yıl nasıl baksın? Dolar almış başını gidiyorsa, sanayideki doğal gaza zam üstüne zam geliyorsa, Gaziantepli sanayici ne yapsın, nasıl rekabet etsin, nasıl yatırım yapsın, üretimi nasıl artırsın?"

“84 MİLYONUN HAKKINI 84 KİŞİYE YEDİRDİLER”

İktidarın tarım politikalarını eleştiren Sarıgül, şunları söyledi:

“‘Doğal gazı, petrolü dışardan alıyoruz, dışarıda fiyatlar artıyor, biz ne yapalım?’ diyorlar. Doğalgazı petrolü dışarıdan alıyoruz da, buğdayı neden dışarıdan alıyoruz, samanı, mercimeği neden dışarıdan alıyoruz?

2003’ten bugüne 120 milyar dolarlık tarım ithalatı yaptık. Bu paraları götürüp Kanada çiftçisine, Amerika çiftçisine vermek yerine Gaziantep çiftçisine, sanayicisine verseydik, Gaziantep’te, yardıma muhtaç olan 262 bin hane değil en fazla 2 bin hane olurdu. Türkiye güçlü ve zengin bir ülke olurdu.

Ama olmadı. Çünkü 19 yıldır ülkeyi yönetenler üretimden değil hep ranttan yana oldular. 84 milyonun hakkını 84 kişiye yedirdiler, har vurup harman savurdular. Üç bakan üç ayrı özel uçakla aynı şehre gidecek kadar israf yaptılar.”

[old_news_related_template title="Sarıgül: Bir avuç insan dışında halinden memnun olan yok" desc="TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül iktidarın geride kalan 19 yılını eleştirdi, 'Bugün bir avuç insan dışında ülkemizde halinden memnun olan kimse yoktur.' dedi. Tüm siyasi partilere de çağrıda bulunan Sarıgül, 'Gelin camide, kışlada, okulda, karakolda ve adliyede siyaset yapmayalım. Gelin bazı konularda birlikte hareket edelim.' ifadelerini kullandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/08/iecrop/c98d2b63-147a-44dc-bf95-ae99acc9fe85_16_9_1636368951.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/sarigul-bir-avuc-insan-disinda-halinden-memnun-olan-yok-6756643/"]