Mersin'de 27 Şubat 2016'da yaptığı konuşmada dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 4 yıla kadar hapis cezasıyla dava açılan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Mersin 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmasına devam edildi.

"YAPTIĞIM ELEŞTİRİLERİN ARKASINDAYIM"

Duruşmada Demirtaş'ın avukatları hazır bulundu. Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Demirtaş, "Söz konusu konuşmam Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlık görevi nedeniyle gerçekleştirdiğim eleştiridir. Anayasanın bana tanıdığı hakkı kullandım. Yaptığım eleştirilerin arkasındayım. Bunları ben dile getirmeyeceğim de kim dile getirecek" dedi.

Mahkeme, eksiklerin tamamlanması için davayı erteledi. DHA

[old_news_related_template title="Cem Yılmaz, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş için konuştu" desc="Cem Yılmaz, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın durumuyla ilgili, 'Evrensel standartlarda bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/03/iecrop/bos-master_16_9_1635922790.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/cem-yilmaz-osman-kavala-ve-selahattin-demirtas-icin-konustu/"]

[old_news_related_template title="Başak Demirtaş'ı konuk eden FOX TV'ye RTÜK'ten inceleme" desc="RTÜK, Başak Demirtaş'ı konuk eden FOX TV hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/06/iecrop/basak_16_9_1633541268.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/basak-demirtasi-konuk-eden-fox-tvye-rtukten-inceleme-6691334/"]