Ulus ilçesine bağlı Akörensöküler köyünde geçen 10 Ağustos gecesi meydana gelen sel felaketinde 84 yaşındaki Arife Ünal'dan halen haber alınamadı. Derenin taşması sonucu sel sularının yıktığı Arife Ünal'a ait ev harabeye döndü.

Ailesi ile gece evde uyuduğu sırada sel sularına kapılan Ünal, bölgeye sevk edilen 153 kişilik ekiple her yerde arındı.

Dere yatağı boyunca 14 kilometrelik alanda tamamlanan genel taramanın ardından başlatılan detaylı arama çalışmalar uzun süre devam etti.

Öte yandan Tokat Jandarma Özel Harekat Bölüğü, İstanbul Jandarma Sualtı Arama Kurtarma, Bolu Jandarma Arama Kurtarma, Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığından JAK timleri, Zonguldak Asayiş Komando Bölüğü, AFAD Ankara, Sakarya, Samsun, Bartın ekiplerinin yanı sıra 4 adet arama kurtarma köpeği bölgede çalışma yürüttü.

EVİNE 600 METRE UZAKLIKTA CESEDİNE ULAŞILDI

4 gün önce selin evini yıkması sonucu sulara kapılarak, kaybolan Arife Ünalın cansız bedeni bulundu. Ünalın kayaların arasında sıkışmış cesedine, evinin 600 metre uzağında ulaşıldı.



Arife Ünal'ı arama çalışmaları bir taraftan karada devam ederken bir taraftan da drone ile havadan da kızılötesi görüşlü drone kameraları ile yapıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA 

Bartın Valiliği, sel bölgesindeki hasarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 4 gün önce meydana gelen selde 13 köprünün yıkıldığı ve 45 yapının ağır hasar gördüğü belirtilerek, "İlimiz Ulus İlçesi Abdipaşa ve Kumluca Beldeleri bölgelerinde bulunan köylerde etkili olan sel afetinde 1 kişi hayatını kaybetti.

Karayolları'na bağlı 4 köprü, İl Özel İdaresi'ne bağlı 9 köprü yıkık durumda. Ulaşılamayan yerleşim yeri yok. Ulaşım servis yolu, menfez, boru vesaire yöntemlerle sağlanıyor. Elektriksiz yerleşim yeri yok. 40 köy ve bağlı mahallelere su verilemiyor. Yıkık ve acil yıkılacak ağır hasarlı yapı sayısı 45 adet. Etkilenen çiftçi sayısı 206, 5 bin 951 adet dikili sera, çoğunluğu hayvan ve tavuk yemi olan 152 ton mahsul, 40 bin kapasiteli bir tavukçuluk tesisi ile 10 bin kapasiteli alabalık tesisi zarar görmüştür" denildi.

[old_news_related_template title="Karadeniz'de sel felaketi: Can kaybı 40'a yükseldi" desc="Üç gün önce Kastamonu, Sinop ve Bartın'da gerçekleşen sel nedeniyle can kayıpları artıyor... Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sel nedeniyle Kastamonu ve Sinop’taki can kaybının 40’a yükseldiğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/14/iecrop/detay-kopya-1_16_9_1628920442.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/karadenizde-sel-felaketi-40-kisi-hayatini-kaybetti-6592282/"]