CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında "TBMM Başkanı Şentop, bu kara gölgeyi kaldırmak zorundadır. Eğer Şentop bu 10 bin dolar konusuna sessiz kalamaz. Sessiz kalıyorsa “Acaba o da mı alıyor” diye sorulur. Beyefendi posta memuru gibi. Bir siyasetçiye her ay 10 bin dolar rüşvet veriliyor diyor. Şentop sessiz kalıyor. Sen ileride torunlarının evlatlarının yüzüne nasıl bakacaksın?" demişti.

İFADE EDEN BEN DEĞİLİM

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun  bir televizyon programında ortaya attığı suç örgütü lideri Sedat Peker’in bir siyasetçiye ayda 10 bin dolar maaş ödediği iddiasına ilişkin tartışmaların hatırlatılması üzerine Şentop, Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak "Bana karşı iftirasına reaksiyon gösterdim. Ağır iftiralarına karşı kendisine cevap verdim. Haysiyet ve ahlaksızca bir iftiranın sahibi olarak kendisini görüyorum, buna da cevap vermesini istiyorum" dedi.

"MUHATABI KİMSE AÇIKLASIN" 

Şentop şöyle devam etti:

"10 bin dolar alan kimdir açıklansın diyorlarsa açıklansın. Ben de öyle diyorum Açıklansın. Ama konumuz o değil. Açıklayacak olan da ben değilim bunu, bu sözü dile getiren ben değilim, ifadeyi dile getiren ben değilim, bunu bilen de ben değilim. Dolayısıyla bunu açıklayacak olan da ben değilim. Muhatabı kimse… Usulüne uygun bunu sorma yolları vardır. bu konuyla ilgili biz de zaten ilgili, uygun bir şekilde sorduk."

[old_news_related_template title="CHP'den bir pankart daha" desc="CHP, il binalarından toplatılan ve mahkemelere taşınan '128 milyar dolar nerede?' pankartının ardından bu kez de İçişleri Bakan'ı Soylu'nun gündeme getirdiği 'Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar alan bir siyasetçi var' sözlerini pankarta taşıdı. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Twitter hesabında paylaştığı pankartta 'Mafyadan aylık 10 Bin $ alan siyasetçi kim?' ifadesine yer verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/02/iecrop/chp_16_9_1622642055.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/chpden-bir-pankart-daha-6465128/"]