[imza_template desc="Ali Ekber ŞEN,Halil ATAŞ,Yaşar ANTER" arry="Ali Ekber ŞEN,Halil ATAŞ,Yaşar ANTER"][/imza_template]

Mersin’de ekonomik krize, hayat pahalılığına dikkat çekmek için eylem yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

Yaşanan arbedede bir kişi bayıldı. “Hükümet istifa” sloganı atarak basın açıklaması yapılmasına izin vermeyen polis 4 kişiyi gözaltına aldı.

Sosyal medya üzerinden ekonomik krize, hayat pahalılığına dikkat çekmek için yapılan toplanma çağrısıyla akşam saatlerinde Mersin Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki bir parkta toplanan göstericiler “Artık yeter, Geçinemiyoruz. Hükümet istifa” yazılı pankart açtı.



POLİS MÜDAHALE ETTİ

Grup, basın açıklaması yapmak istediği sırada çok sayıda polis grubun etrafını çevirdi. Polisin pankartı alması üzerine arbede yaşandı. Arbede sırasında “Hükümet istifa” sesleri yükselirken, 1 kişi fenalık geçirerek bayıldı. Göstericilere sert müdahalede bulunan çevik kuvvet polisi grubun basın açıklaması yapmasına izin vermedi.

Bir süre polis ablukasında kalarak “Hükümet istifa” sloganları atan eylemcilerden 4 kişi gözaltına alındı.

image small

ÇANAKKALE'DE DE GÖZALTILAR VAR

Çanakkale'de bir grup döviz kurundaki artış ve zamları protesto etmek için 'Geçinemiyoruz' diyerek sokağa çıktı.

 

'Hükümet istifa, AKP halka hesap verecek' sloganları atan gruba bir süre sonra polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken, bir kişi de kısa süreli baygınlık geçirdi.

image small

"VATANDAŞLARI GÖZALTINA ALMAK HUKUKSUZLUKTUR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, sosyal medya hesabından polis müdahalesine ve gözaltılara tepki gösterdi. Erkek paylaşımında, "Herkes önceden izin almadan silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Kanunsuz emirleri uygulayarak, anayasal haklarını kullanan vatandaşları gözaltına almak açık bir hukuksuzluktur. Süreci yakından takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

MUĞLA'DA ARBEDE ÇIKTI

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün sosyal medyadan duyuru yapılarak 'Tencere Tavanı Al Belediye Meydanı’na Gel' eylemine katılmak isteyenler saat 19.00’de Belediye Meydanı’nda buluştu.

Yaklaşık 50 kişilik vatandaş grubu sık sık 'hükümet istifa' sloganları attı. Bunun üzerine polis, 'Yaptığınız eylem kanuna aykırıdır, dağılmanız gerekmektedir" uyarısı yaptı.

Slogan atmaya devam eden grup ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polisin müdahalesi sonrası tencere tavalı eylemden vazgeçen grup, hazırlanan ortak yazılı basın açıklaması okundu.

"HÜKÜMET DERHAL İSTİFA ETMELİ VE HEMEN ERKEN SEÇİME GİDİLMELİDİR"

Hükümetin istifaya davet edildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

*Dolar 13 lirayı, euro 14 lirayı aştı. Türk lirası tarihi bir değer kaybı yaşıyor. Saray'ın yarattığı ekonomik kaos sonucunda marketler gıda satışına sınırlama getiriyor, gübre ve zirai ilaç satışı yapılamıyor, bankaların internet şubelerine ulaşılamıyor.

*Maaşlarımız günden güne erirken, undan mazota her şey bir bir zamlanıyor. Tahıl ambarı denilen ülkemiz, buğdayı bile dolarla ithal eder hale geldiği için ekmeğin fiyatı 4 liraya dayanmış durumda.

*Uzatmamıza gerek yok. Hepimiz bu kaosun içinde yaşıyoruz, görüyoruz. Tüm bu yaşananlar, Saray rejiminin ülkeyi A'dan Z'ye batırdığının resmidir. Kendileri saraylarda yaşar, lüks makam arabalarıyla gezerken halkı soğan ekmek yemeğe davet edenler bu ülkenin asalakları, ihanetin mimarlarıdır. Ülkemizin, Saray rejimi altında kaybedecek tek bir saati bile kalmamıştır.

*Hükümet derhal istifa etmeli ve hemen erken seçime gidilmelidir. Üç beş asalağın, 80 milyonu felakete sürüklemesine izin vermeyeceğiz. Emekçi halkımızı, Saray'ın ihanetine karşı birlikte mücadeleye, sendikaları ve demokratik kitle örgütlerini genel grevi örgütlemeye çağırıyoruz.

[old_news_related_template title="İstanbul, Ankara ve İzmir'de vatandaşlar iktidarı protesto etti" desc="İstanbul, Ankara ve İzmir'de vatandaşlar döviz kurundaki sert yükseliş ve art arda gelen zamları protesto etmek için sokaklara çıktı. Kadıköy'de toplanan gruba polis müdahale etti, bazı kişiler gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/24/iecrop/gozalti-sha_16_9_1637774730.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/istanbul-ankara-ve-izmirde-vatandaslar-iktidari-protesto-etti-6788229/"]