İnternet üzerinden canlı yayın yaparak ya da paylaşımlarla hediye çekilişi yapan sosyal medya fenomenlerine yönelik geçtiğimiz yıl İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Milli Piyango İdaresinden izin almadan hediye çekilişi yaptıkları öne sürülen ünlü isimler için İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden araştırma başlattı. Yapılan çalışmalarda, özellikle yılbaşında çekilişler yapan 16 şüpheli tespit edildi.

"İZNİMİZ VAR"

Aralarında; Damla Nur Altun, Başak Karahan, Doğan Kabak, Ferit Karakaya ve Cantuğ Özsoy gibi isimler, bugün Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne giderek ifade verdi. İfadelerinin ardından emniyetten ayrılan Damla Nur Altun, Başak Karahan çekiliş için izinleri olduğunu öne sürerek "Hiçbir sorunumuz yok" dedi.



ENES BATUR DA İFADE VERDİ

Milli Piyango İdaresinden izinsiz olarak çekiliş yapan sosyal medya fenomenlerine yönelik yürütülen soruşturmada, 5 milyon takipçisi olan internet fenomeni Enes Batur'da emniyete giderek ifade verdi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde yakalaşık yarım saat ifade verdikten sonra emniyetten ayrılan Batur gazetecilerin, "Çekiliş için izin aldınız mı sorusuna" "İznim olmazsa ceza alırdım heralde" diyerek cevap verdi.



'İZİN ALINMASI ZORUNLUDUR'

Karşılığı nakit olmayan çekilişlerle ilgili Milli Piyango sitesinde şöyle deniliyor; "Piyango ve çekiliş tertip edilebilmesi için; 15.08.2003 tarih ve 25200 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4971 sayılı Kanunun 20'nci maddesi ile değiştirilen "320 sayılı Kanun Hükmünde Kararname"nin 41'inci maddesi ve bu maddeye istinaden çıkartılarak 04.10.2006 tarih ve 26309 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Karşılığı Nakit Olmayan Piyangolar ve Çekilişler Hakkında Yönetmelik" maddeleri gereği Milli Piyango İdaresinden izin alınması zorunludur."

[old_news_related_template title="İtalyan fenomen turistik bölgenin kirli yüzünü ortaya çıkardı" desc="İtalyan fenomen Selvaggia Lucarelli, Sicilya'daki tatilinden paylaştığı fotoğraflar ve videolarla ortalığı karıştırdı. Influencer'ın Sicilya'nın öne çıkan yerleşim yerlerinden Noto'daki çöp yığınlarını görüntülemesi, yaşanan elektrik sorununu paylaşması şehrin belediye başkanının tepki göstermesine neden oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/17/iecrop/selvia-instagram_16_9_1629206628.png" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/italyan-fenomen-turistik-bolgenin-kirli-yuzunu-ortaya-cikardi/"]

[old_news_related_template title="Bakanlıktan sosyal medya fenomenine suç duyurusu" desc="Tarım ve Orman Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı yangın paylaşımları sonrası sosyal medya fenomeni Batuhan Onur Maz hakkında suç duyurusunda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/05/iecrop/fenomen-iha1_16_9_1628175772.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bakanliktan-sosyal-medya-fenomenine-suc-duyurusu-6576927/"]