Uşak’ın Sivaslı ilçesine bağlı Tatarlı Köyünde, Tarım Kredi Kooperatifi'nden aldığı kredi borcunu ödeyemeyen, milletvekillerinden yardım istemek için gittiği Ankara’da otelde gözaltına alınarak cezaevine konun çiftçi İbrahim Kaya serbest bırakıldı.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Kaya’nın serbest bırakılması için mücadele başlatmıştı. Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri ile yapılan görüşmeden sonra avukatlar Kaya’nın tahliyesi için çalışma başlatmıştı.

"TARIM KREDİ ÇİFTÇİNİN BOĞAZINI SIKIYOR"

Kaya bugün gönderildiği Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildi.

Tahliye çıkışı konuşan Kaya, “Tarım Kredi Kooperatifi, yüzde 71 faizle çiftçinin boğazını sıkmakta. Benim gibi binlerce çiftçi haciz kıskacında faiz terörü ile baş başa bırakıldı. Devletten, yetkili mercilerden bunun bir an önce halledilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaya’nın avukatı ise yaptığı açıklamada;  “Bugün zar zor geçinen çiftçilerimize verilen üç kuruş kredi de fahiş faiz oranları ile geri isteniyor. İstendiği yetmiyormuş gibi bu borçları ödeyemeyen çiftçilerin traktörleri gasp edilmekte. Bu da yetmiyormuş gibi eşleri ile birlikte tazyik hapsine zorlanmaktalar. Müvekkilimin hem eşi tazyik hapsine zorlandı hem de üç çocuğu açıkta kalmak zorunda kaldı. Bugün belki bu adaletsizliğe çözüm bulabildik ama kendisi gibi binlerce mağdur var” diye konuştu.

[old_news_related_template title="Kredi borcunu ödeyemeyen çiftçi hapse girdi" desc="Tarım Kredi Kooperatifleri'nden aldıkları borç nedeniyle haciz kıskacından kurtulamayan çiftçiler bu kez ‘tazyik cezası’ nedeniyle cezaevine girmeye başladı. Uşak'ın Sivaslı ilçesine bağlı Tatarlı Köyünde çiftçilik yapan İbrahim Kaya borçlarını ödeyemediği için tutuklandı. Eşi Hatice Kaya'nın da borçlar nedeniyle tutuklanma ihtimali olduğu belirtildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/27/iecrop/ciftci-1-1_16_9_1638023013.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/kredi-borcunu-odeyemeyen-ciftci-hapse-girdi-6794057/"]