Türk Tabipleri Birliği (TTB), Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'a Bursa'da DOSAB Kömürlü Termik Santrali için rapor hazırlamasını gerekçe göstererek 15 gün süreyle meslekten men cezası verdi.

"HALK SAĞLIĞI VE ÇEVRESEL ETMENLERİ GÖZETMEDİ"

TTB, cezanın gerekçesini şu şekilde açıkladı:

* Bursa’da yapılacak olan termik santral ile ilgili hazırladığı raporun; bilimsel literatür bilgileri ile desteklenmediği, halk sağlığı ve çevresel etmenleri gözetmediği, termik santrali kurması planlanan firmayı destekleyen ifadeler içerdiği, özellikle enerji politikaları açısından gerçek olmayan ifadeler bulunduğu, bilimsel ve etik kuralları ihlal ettiği nedeniyle 15 gün süreyle meslekten men cezası ile cezalandırdı.

[old_news_related_template title="TTB: 18 ayda 8 binin üzerinde hekim istifası oldu" desc="Türk Tabipleri Birliği'den yapılan açıklamada, 'Resmi olmayan bilgilere göre 18 ayda 8 binin üzerinde hekim istifası olduğu birliğimize iletilmiştir. Yurt dışında çalışmak için birliğimizden talep edilen iyi hal belgesi yılda 900’lere 1000’lere ulaşmıştır. Ayda yaklaşık 80 hekim, bu ülkede hekimlik yapmak yerine yurt dışında göçmen doktor olmayı tercih etmektedir' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/01/iecrop/doktor-iha-1_16_9_1633105772.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/ttb-18-ayda-8-binin-uzerinde-hekim-istifasi-oldu-6682174/"]