Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Encümen Üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dünya Belediyeler Birliği’nin 2021 yılı Dünya Konseyi’ne katılmak için bugün İspanya’nın Barselona kentine gidiyor.

GLASGOW'DA İKLİM ZİRVESİ'NDE KONUŞMUŞTU

Tunç Soyer, 16-18 Kasım tarihlerinde 'Akıllı Şehirler ve Bölgeler: Ortak Gündemin Sütunları' ana temasıyla düzenlenen Dünya Konseyi’ne katılarak üç oturumda konuşma yapacak.

Dünyanın en büyük Akıllı Şehir Fuarı ile aynı zaman ve yerde yapılan Dünya Belediyeler Birliği Konseyi, 500'den fazla belediye başkanıyla meclis üyesini bir araya getirecek.

Soyer, geçen hafta İskoçya’nın Glasgow şehrinde düzenlenen 2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’na (COP26) da katılarak dört oturumda konuşma yapmıştı.

DÜNYA BÖLGELER FORUMU'NA DA KATILACAK

Soyer, 17 Kasım’da Avrupa Yenilik ve Teknoloji Enstitüsü’nün düzenlediği 'Kent Hareketliliği: Daha Yaşanabilir Kentsel Alanlar İçin Hareketlilik' başlıklı oturumda konuşacak. Selanik Belediye Başkanı Konstantinos Zervas, Barselona Belediyesi Başkan Vekili Laia Bonet ve Milan Belediyesi Başkan Vekili Arianna Censi’nin de konuşma yapacağı oturumda Soyer, Türkiye'de bir ilk olan İzmir'in Sürdürülebilir Hareketlilik Planı’nı anlatacak.

Soyer, aynı gün Dünya Belediyeler Birliği Konseyi’nde 'Yerel ve Bölgesel Yönetimler Bir Bütün Olarak Öne Çıkıyor' başlıklı oturumda, başarıyla tamamlanan İzmir Kültür Zirvesi ve 'döngüsel kültür' üzerine konuşma yapacak.

18 Kasım’da ise 'Gelecek Sözleşmesi: Yeniden Başlangıç için Yeni Sosyal Mutabakat' başlıklı etkinlikte konuşacak. Soyer, aynı gün 2021 Dünya Belediyeler Birliği Konseyi’nin en önemli etkinlikleri arasında yer alan 'Dünya Bölgeler Forumu: Kentsel Çağda Akıllı Bölgeler-Üst Düzey Siyasi Diyaloglar ve Ortak Deklarasyon' başlıklı foruma katılacak.

DÜNYA BELEDİYELER BİRLİĞİ (UCLG) NEDİR?

UCLG, dünyanın farklı bölgelerinden 240 bin kenti ve nüfus bakımından ise yaklaşık 5 milyar kişiyi temsil eden en kapsamlı yerel ve bölgesel yönetim ağıdır. Genel merkezi İspanya'nın Barselona kentinde olan UCLG, yerel yönetimlere dünya çapında temsiliyet zemini sunar.

[old_news_related_template title="Bakan Kurum: Glasgow İklim Paktı'nı iş birliği içinde kabul ettik" desc="Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Paris Anlaşması ile ilgili çeşitli uygulama hükümlerini kapsayan Glasgow İklim Paktı'nı, tüm taraflarla iş birliği ve uyum içerisinde kabul ettik' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/15/iecrop/kurum-2_16_9_1636988775.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/bakan-kurum-glasgow-iklim-paktini-is-birligi-icinde-kabul-ettik-6770466/"]

[old_news_related_template title="İmamoğlu Glasgow’dan çağrı yaptı: İstanbul depremi için global dayanışma gereği vardır" desc="Glasgow’da düzenlenen “İklim Zirvesi”nde konuşan İmamoğlu, İstanbul'daki olası deprem tehlikesine dikkat çekerek, “Avrupa’nın en büyük kenti olan İstanbul’un depreme dayanıklı hale getirilmesini, sadece İstanbul’un ve Türkiye’nin geleceği açısından değil, tüm kıta açısından hayati kabul ediyoruz. Bu konuda global bir dayanışma gereği vardır. İstanbul’a dayatılan Kanal İstanbul projesini, sadece deprem açısından değil, pek çok açıdan kentin güvenliği için en ciddi risk olarak kabul ediyoruz.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/11/iecrop/deprem-sha11_16_9_1636641735.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/imamoglu-glasgowdan-cagri-yapti-istanbul-depremi-icin-global-dayanisma-geregi-vardir-6763337/"]