Yükseköğretim Kurulu (YÖK) akademik kadro istihdamında 'liyakat ve fırsat eşitliğini' arttırmak amacıyla, öğretim üyeliğine yükseltilme ve atanma yönetmeliğinde değişiklik yapmıştı.  Resmi Gazete'de de yayımlanan karara göre üniversitelerde öğretim üyesi alımı için verilen ilanlara, adaylarda ait tez adları yazılamayacağı, ilanın özel koşulunda belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemeyeceği belirtilmişti.

ÜNİVERSİTE YÖK’ÜN KARARINI YOK SAYDI

AKP’li eski vekil Cem Zorlu’nun rektörlüğünü yaptığı Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin öğretim üyesi alım ve atama ilanında YÖK’ün kararını yok saydığı ortaya çıktı. Üniversitenin resmi internet sayfasında da yer alan 40 öğretim elemanı alım ilanında özel şartlar kısmı yer alırken, Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi ile Pedodonti bölümünde kişiye özel ilan dikkat çekti.

İLANDA YER ALAN ÇALIŞMALARI YAPTIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi bölümüne alınacak kişide ağız, diş ve çene cerrahisinde ağrı felaketleştirme ve dental anksiyete çalışma yapmış olmak şartı yer alırken, pedodontiye alınacak öğretim üyesi için ise, çocuklarda dental ağrı için ölçek ve çizim kullanımı konusunda çalışmalar yapması gerektiği belirtildi. İlana başvuru yapan ve daha önce belirtilen konularda çalışma yaptığı ortaya çıkan Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde görevli karı-koca 2 akademisyenin ismi dikkat çekti.

[old_news_related_template title="Üniversitede sınavsız müdür ve kişiye özel ilan" desc="Sayıştay denetçileri, Siirt Üniversitesi'nde Şube Müdürlüğü kadrolarına, şube müdüründen daha üst görev niteliğindeki kadrolara sınavsız atama yapıldığı tespit edildi. Ayrıca öğretim üyesi kadrolarına kişiye özel ilanla atamaların yapıldığını ve bazı fakültelere usule aykırı dekan atamalarının olduğu ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/30/iecrop/siirt-universitesi_16_9_1633005997.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/universitede-sinavsiz-mudur-ve-kisiye-ozel-ilan-6679436/"]

[old_news_related_template title="Üniversitelerde kişiye özel kadro ilanlarına devam" desc="Çeşitli üniversitelerde akademik kadrolara yapılan atamalar için kişiye özel kadro ilanları eleştirilerine bir yenisi eklendi. İzmir Bakırçay Üniversitesine yapılacak atanacak için verilen ilandaki ek koşulların, oldukça spesifik bir şekilde belirli kişileri tanımladığını belirten akademisyenler tepkilerini dile getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/30/iecrop/universite-depo_16_9_1585164762_16_9_1593851290_16_9_1619785586.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/universitelerde-kisiye-ozel-kadro-ilanlarina-devam-6405229/"]