Sağlık Bakanlığı'nın 7-13 Ağustos 2021 tarihleri arasına ait verilere göre, Elazığ, 100 binde vaka sayısı en çok artan illerden oldu.

Kentte 331.16 olan yüz binde vaka sayısında 68.36'lık artış gerçekleşti.

Bakanlığın güncel corona verilerinin yer aldığı tabloya göre de Elazığ, Kocaeli ve Tokat'ta yeni gelişme yaşandı. Verilere göre, Kocaeli ve Tokat mavi kategoriye, Elazığ da sarı kategoriye geçti.

BAKAN KOCA: TÜRKİYE SEVİNÇLİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gelişmelerle ilgili sosyal medya hesabından "-Tokat? +Maviii! -Kocaeli? +Maviii! Türkiye sevinçli. İki ilimiz daha %75’in üzerindeki ilk doz aşı oranıyla düşük riskli. Elazığ orta riskli iller arasında. Sarı. İlk doz aşı olma oranı artık %65’in üzerinde. Elazığ’ın riski daha da düşürme heyecanı üzümü gibi tatlı" paylaşımı yaptı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da yeni gelişmeyle ilgili "Bugün mavi kategoriye ulaştık. Aşılama oranımız % 75. Mavi Kocaeli’ye çok yakıştı. Lütfen aşı olalım. Kendimizi ve sevdiklerimizi koruyalım" ifadelerini kullandı.

AŞILAMADA SON DURUM

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 94,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Tekirdağ, Aydın, Yalova ve Antalya takip etti.

Yüzde 53,8 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı ise sırasıyla Mardin, Gümüşhane, Bitlis, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Bayburt ve Iğdır takip etti.





[old_news_related_template title="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı! İşte 25 Ağustos 2021 güncel corona virüsü (koronavirüs) vaka ve vefat verileri" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 25 Ağustos 2021 Çarşamba gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 217 kişi hayatını kaybetti. Günlük vaka sayısında ise düne göre artış yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Bir ayda yaklaşık 5 milyon test yapıldı. Çok büyük bir sayı! Bugün 217 can kaybımızın sebebi önleyemediğimiz bulaşmalar. Salgını başımızdan savdık anlayışı. Ertelenen aşı. Bunların bedelini eğer biz ödemiyorsak, ödeyenler var!' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/25/iecrop/koca-sozcu5_16_9_1629909581.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/saglik-bakani-fahrettin-koca-kritik-tabloyu-paylasti-iste-25-agustos-2021-guncel-corona-virusu-koronavirus-vaka-ve-vefat-verileri-6613220/"]