Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftaya dair hava durumu tahminlerini yayınladı. Tahminlere göre bu hafta hava sıcaklıkları düşüşünü sürdürürken, yağışlar da yer yer kendini gösterecek, Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar bekleniyor. İstanbul'da geçen hafta 30 dereceyi aşan sıcaklıklar bu hafta 24 derece dolaylarında seyredecek, hafta boyunca yağış zaman zaman etkisini artıracak.



RÜZGARIN ETKİSİ ARTIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli, Tekirdağ ve Artvin çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

[old_news_related_template title="İstanbul barajlarındaki düşüş sürüyor" desc="İstanbul'da yağışların azalmasıyla birlikte barajların doluluk oranı yüzde 60 seviyesinin altına düştü. Doluluk oranında en düşük azalma görülen Ömerli Barajı havadan görüntülendi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/31/iecrop/1-3_16_9_1630393855.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/istanbul-barajlarindaki-dusus-suruyor-6622687/"]