ABD donanmasına ait "USS Mount Whitney" adlı amfibi komuta kontrol gemisi, Ege Denizi yönünden gelip Çanakkale Boğazı'nı geçerek akşam saatlerinde İstanbul Sarayburnu limanına demirlendi. ABD donanmasına ait geminin Karadeniz’e geçeceği açıklandı.

ABD donanmasının açıklamasında, “USS Mount Whitney (LCC 20) ve gemi mürettebatı, 1 Kasım'da bir liman ziyareti için İstanbul, Türkiye'ye geldi. Daha sonra Mount Whitney, denizde ABD ve NATO güçleri arasındaki iş birliğini geliştirmek için Karadeniz'de USS Porter'a (DDG 78) katılacak” denildi.

ABD donanmasından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

* Geminin Doğu Akdeniz'deki varlığı, ABD Donanması ve NATO'nun Avrupa bölgesinin toplu savunmasına olan bağlılığının devam ettiğini gösteriyor ve NATO ittifakının gücünü pekiştiriyor.

* 6. filo ve NATO kuvvetleri, Akdeniz ve Karadeniz'deki operasyonlar ve tatbikatlar yoluyla Türk muadilleriyle rutin olarak çalışmaktadır. Özellikle Karadeniz müttefikleri ve ortaklarıyla birlikte çalışmak, bölgede güvenlik ve istikrarı sağlar.

* Bu ekip çalışması aynı zamanda ABD ve NATO'nun Karadeniz'deki tüm ülkeler için uluslararası sularda seyrüsefer özgürlüğünü sürdürme taahhüdünü göstermektedir.

Liman ziyaretinin ardından Mount Whitney gemisinin, denizdeki ABD ve NATO güçleri arasındaki iş birliğini daha da geliştirmek için Karadeniz'de USS Porter'a (DDG 78) katılacağı belirtildi.

[old_news_related_template title="ABD istihbarat raporu corona virüsü ile ilgili gerçeği ortaya çıkardı" desc="ABD Ulusal İstihbarat Dairesi tarafından yayımlanan bir rapor, corona virüsün kökenine dair yeni bulgular ortaya çıkardı. Raporda, virüsün bir kesimin iddia ettiği gibi 'biyolojik silah' olarak tasarlanıp tasarlanmadığı ile ilgili bilgiler de yer aldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/01/iecrop/4036672_16_9_1635768350.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/abd-istihbarat-raporu-corona-virusu-ile-ilgili-gercegi-ortaya-cikardi-6742154/"]