Ankara Teke Mahallesi Çamözü Kümeevleri mevkiinde bulunan bir sitenin yöneticisi Mehmet Ali Kükrer, dün öğle saatlerinde site bahçesinde beslediği sokak köpeklerine mama vermek için çıktığında 5 köpeğin cansız bedeni ile karşılaştı.

Kükrer, hayatını kaybeden köpeklerden 4'ünün aynı yönlere bakar şekilde yan yana yattığını ve köpeklerden birinin ağzında köpükler bulunduğunu fark etti. Her gün beslediği köpeklerin ölümü üzerine büyük üzüntü yaşayan Kükrer, durumu jandarmaya bildirdi.

Bölgeye jandarma ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden veteriner ekibi sevk edildi. Hayvanların cansız bedenleri site bahçesinden kaldırılırken, ölen hayvanlardan 4'ü toprağa verildi. 1 hayvan ise kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsiye götürüldü.

"KASTEN YAN YANA DİZMİŞLER"

Sitenin yöneticisi Mehmet Ali Kükrer, sitelerinin çok geniş bir alanı olduğunu, o yüzden köpeklerin site içerisinde beslendiğini söyledi.

Hayvanların onları zehirleyen kişiler tarafından kasten yan yana dizildiğini söyleyen Kükrer, "Köpeklerin ne yediklerine dair bir bulgu henüz bulunamadı. Ancak, bu olay öncesinde sitede 30- 40 civarında köpek yaşıyordu, şu an ancak 5 köpek kaldı. Verdikleri zehirden buradaki yaban hayvanları da yiyip zehirlendi muhtemelen. Hayvanlar, Allah'ın dilsiz kullarıdır, yarın Allah'ın huzurunda nasıl verecekler bu hesabı?" diye konuştu. DHA

[old_news_related_template title="5 yavru köpek otoparkta ölü bulundu, hayvanseverler isyan etti" desc="Antalya'da 5 yavru köpek, bir sitenin önündeki otoparkta ölü bulundu. Köpeklerin önce zehirlendikleri, ardından yakıldıklarını öne süren hayvanseverler duruma tepki gösterdi. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/28/iecrop/dha-kopek-1_16_9_1630164127.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/5-yavru-kopek-otoparkta-olu-bulundu-hayvanseverler-isyan-etti-6619059/"]