Olay, akşam saatlerinde Baraj Mahallesi Alaeddin Keykubat Sokak'ta yan yana bulunan iki apartmanda meydana geldi.

Akşam saatlerinde yaklaşık yarım saat boyunca etkili olan sağanağın ardından bir süre sonra, apartmanların arkasında bulunan alana sel suları dolmaya başladı.Hızla yükselen sel suyu, dakikalar içinde apartmanların bodrum ve bahçe katlarını doldurdu.

Sel nedeniyle 4 ev ve 2 kazan dairesi kullanılamaz hale gelirken, bahçe katı dairelerinde su seviyesi 1,5 metreye kadar çıktı.

PURSAKLAR'DA DA ETKİLİ OLDU

Pursaklar ilçesindeki yağış bir süreliğine hayatı olumsuz etkiledi. Yağış sonrası cadde ve sokaklar göle dönerken, binaların kömürlüklerini ve iş yerlerini sel suları bastı. Vatandaşlar sel sularını kovalarla tahliye etmeye çalıştı.

YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Ankara Valiliği'nin sağanaklara ilişkin yaptığı açıklamaya göre; 1 Eylül Çarşamba günü de şehrin kuzey kesimlerinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. DHA

[old_news_related_template title="Hava sıcaklığı hissedilir derecede düşecek! Meteoroloji'den aşırı yağışa bağlı sel ve heyelan uyarısı" desc="Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarından itibaren ülke genelinde hava sıcaklığının hissedilir derecede düşeceğini ve yağışların başlayacağını duyurdu. Perşembe gününden itibaren Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli; Rize ile Artvin’in kuzey kesimlerinde şiddetli ve yer yer aşırı; Cuma günü ise Doğu Karadeniz kıyılarına yer yer çok kuvvetli yağışlar beklendiği, sel ve heyelan riski olduğu belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/31/iecrop/yagmur-shutter-1_16_9_1630419006.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/hava-sicakligi-hissedilir-derecede-dusecek-meteorolojiden-asiri-yagisa-bagli-sel-ve-heyelan-uyarisi-6623556/"]