İstanbul Fatih, Balat Mahallesi’nde, 30 Temmuz’da, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, tutuklu sanık Recep Çetin, arsa nedeniyle husumetli olduğu Sinemasal kurucusu Enes Kaya’nın arkasından giderek elindeki silahla saldırmış ve olay yerinden kaçmıştı.

7 BUÇUK YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Recep Çetin hakkında, ‘silahla kasten yaralama’ ve ‘ateşli silahlar kanununa muhalefet’ suçlarından 2 buçuk yıldan 7 buçuk yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Recep Çetin getirildi. Duruşmada müşteki Enes Kaya, ile taraf avukatları da hazır bulundu.

“BENİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ”

Mahkemede ilk kez savunma yapan Recep Çetin, geçmişte herhangi bir suça karışmadığını söyleyerek “Karşınızda bu suçtan dolayı bulunduğum için özür dilerim. Ben de mağdurum. Öldürülmekle tehdit edildiğim için bu olay gerçekleşti. Enes Kaya beni öldürmekle tehdit etti” dedi.

“MİLYONLARCA ÇOCUĞUN HAKKI İÇİN BU ŞAHISLARLA KARŞI KARŞIYA GELDİM”

Duruşmada beyanda bulunan müşteki Enes Kaya, Sinemasal Kültür Sanat Derneği Başkanı olarak duruşmaya katıldığını belirterek, “Milyonlarca çocuğun hakkı için bu şahıslarla karşı karşıya geldim. Sanık beni semtten tanımaktadır. Bazı şahısların derneğimiz için yer kiralamıştık. Bu yeri bazı şahısların temizlediğini ve burada bulunan binanın içine girerek demir kestiklerini öğrendik. Kendi çalışmalarımız ve yerel yönetimlerin önerisiyle arsayı çocuklar için festival alanı yapmaya karar verdik. Olay tarihinde gerekli izinleri sormak için Fatih Belediyesi’ne gittim, döndüğümde Recep Çetin ile karşılaştım. Kendisini görünce selam verdim, bana durmamı söyledi. Yoluma devam ettim ve arkamdan uzun bir süre beni takip etti” ifadelerini kullandı.

“HAYATIM ZİNDANA DÖNDÜ”

Mahkemedeki beyanına devam eden Kaya, “Tasarlayarak yaralama kastıyla diz kapaklarıma ateş etti. Bildiğim bir kafeye sığınmak için koşmaya başladım, 3 el daha ateş etti, 3 mermi dışarı çıktı, silah ateş almadı. Şahıs koşarak uzaklaştı. Bu olaydan sonra hayatım zinada döndü. Ben hastanede iken arkadaşlarımın ailelerine tehditler gitmiş. Benim bunu deme amacım delilleri karartma ihtimalinin olmasıdır” şeklinde konuştu.

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, Recep Çetin’in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, Recep Çetin’in üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli şüphenin bulunduğunu, Çetin’in kaçma ihtimalinin bulunduğunu göz önünde bulundurarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.