Olay, şubat ayında, Çaycuma ilçesinde meydana geldi. Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran evli S.A., kendisini 'doktor' ve 'istihbarat görevlisi' olarak tanıtan M.İ. ile ilişki yaşamaya başladıklarını ve eşini terk edip, kiraladığı evde oturmaya başladığını anlattı.

Bir süre sonra aralarında çıkan anlaşmazlık sonucu tartıştıklarını kaydeden S.A., olay günü M.İ.'nin silahla eve gelip, kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürdü.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında M.İ. hakkında 'silahla tehdit' ve 'nitelikli cinsel saldırı' suçlarından dava açıldı.

Zonguldak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık M.İ., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. S.A. ise duruşmaya gelmedi.

'SİLAH ARABADAYDI, TEHDİT ETMEDİM'

Mahkemede ifade veren, evli ve 2 çocuk babası M.İ., 9 ay ilişki yaşadığı S.A.'ya ev tuttuğunu ve kirasını kendisinin ödediğini öne sürdü.

Maddi durumunun daha sonra bozulduğunu ve aralarında anlaşmazlık çıktığını kaydeden M.İ., "O gün beni aradı, ağlayarak 'Kendimi öldüreceğim' dedi. Ben de o sırada ormanda çalışıyordum. Ormanda yaban hayvanlarını korkutmak için taşıdığım kurusıkı yanımdaydı. Yanına gittim. Bana ilaç verdi. Kalp ritim bozukluğu olduğu için tedavi görüyordum. İlacı alınca başım döndü. Bana 'Seninle 9 aydır birlikteyim. 30 bin lira ver, evime gideyim' dedi. Ben 1 yıldır evin kirasını, her ihtiyacını karşıladığımı söyledim. Ben 'Evine dön, çocuklarına bak' dedim. Sonra sinirlendim, 'Bu utançla yaşayamam, öldürürüm kendimi' dedim sonra bayılmışım. Ben evdeyken silah arabadaydı. Tehdit etmedim. Olay günü cinsel ilişki yaşamadık. 3 gün önce evine gittiğimizde cinsel ilişkiye girdik" dedi.

M.İ., kendisini 'doktor' ve 'istihbarat görevlisi' olarak tanıttığı yönündeki iddiaları ise kabul etmediğini, çiftçilik yaptığını söyledi.

Mahkeme heyeti, S.A.'nın dinlenmesi ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. (DHA)

[old_news_related_template title="9 göçmenin öldüğü bot faciası sanıklarına ceza yağdı" desc="Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında, 3 yıl önce, 7'si çocuk 9 kaçak göçmenin hayatını kaybettiği bot faciası davasında; 2 sanığa 7'şer kez müebbedin yanı sıra 57'şer yıl 6'şar ay, suça sürüklenen çocuk M.S.E.'ye de toplam 113 yıl hapis cezası verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/24/iecrop/69e1469724ffb4ce3d75e53f7299cda1_16_9_1632476823.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/9-gocmenin-oldugu-bot-faciasi-saniklarina-ceza-yagdi-6667675/"]