İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Gonca Batmaz tutuklu bulunduğu Ceza İnfaz Kurumundan getirildi. Tutuksuz sanıklar Mustafa Caymaz ve Cemal İbrahim Demirhisar ile avukatları duruşmada hazır bulundu.

Sanık avukatlarının ve sanıkların esasa ilişkin mütalaaya karşı savunmaları alındıktan sonra, sanıklardan son sözleri soruldu.

BERAATLARINI TALEP ETTİLER

Son sözü sorulan Cemal İbrahim Demirhisar, "Örgütle bir ilişkim olmamasına rağmen 19 aydır, rahatsızlıklarıma rağmen hücrede yaşamış bir insanım. Bir insan gerçekten suç işleyip ceza aldığında, 'Ben bu cezayı hak ettim' diyorsa bu adalet demektir. Ben bunu hissetmedim. Ben suç işlemedim. Beraatımı talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Mustafa Caymaz son sözünde, "Beraatımı ve üzerimdeki tedbirlerin kaldırılmasını talep ediyorum" dedi.

BATMAZ: “BANA YAŞATILAN İŞKENCEDEN BAHSETMEDİM”

Gonca Batmaz, mahkemedeki son savunmasında, “Savunmamı yaparken 4 yıldır bana yaşatılan işkence ve psikolojik rahatsızlıklarımdan bahsetmedim ajitasyon olmaması için. Kızımda yememe hastalığı var. Bir anne ve bir doktor olarak çektiklerimi anlayın. Başka bir diyeceğim yok" ifadelerini kullandı.

GONCA BATMAZ TAHLİYE EDİLDİ

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Mustafa Caymaz’a ‘Örgüte üye olmamakla birlikte yardım etme' suçundan 2 yıl 1 ay, Cemal İbrahim Demirhisar'a aynı suçtan 2 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Mahkeme, Gonca Batmaz'ı, ‘Örgüte üye olmak' suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanık Demirhisar'ın, il sınırları dışına çıkma yasağını kaldıran mahkeme, Gonca Batmaz'ın tahliyesine karar vererek, 3 sanık hakkında da yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına hükmetti.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Rüştü Karakaya hakkında, “Silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

İddianamede diğer sanıklar Gonca Batmaz, Cemal İbrahim Demirhisar ve Mustafa Caymaz hakkında ise, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti.