Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, ilçedeki 48 saatlik elektrik kesintisini basın açıklaması ile protesto etti. Vatandaşlar cep telefonlarının ışıklarını yakarak, elektrik dağıtım şirketine seslendi.

Mahalle sakinleri adına açıklama yapan Bahçelievler Mahalle Muhtarı Ömer Semih Arslan, "Bizim işçi, personel ve şahıslarla ilgili sorunumuz yoktur. Mahallemizde elektrikler ilgili eksikliklerin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunmak için buradayız" dedi.

"SAVAŞ HALİNDEKİ SURİYE'DE ELEKTRİK VAR BİZDE YOK" 

Bir başka mahalle sakini de "2022'ye geçiyoruz ancak savaş halindeki Suriye'de elektrik var bizde yok. 48 saattir elektrik yok. Suriye'yi geçtik" dedi.

Diğer bir mahalle sakini de tepkisini "Suriye'ye elektriği biz veriyoruz ama memleketimizde elektrik yok. Böyle bir şey olabilir mi ya?" ifadeleriyle dile getirdi.

[old_news_related_template title="Sıfır emisyon için 2 milyon elektrikli araç parkı şart" desc="Sabancı Üniversitesi'nin enerji ve iklim araştırmaları kuruluşu IICEC, Türkiye'nin yeni açıkladığı 2053 yılında net sıfır emisyon hedefine ulaşması için 2030 yılına kadar en az iki milyon elektrikli aracın satılması ve bu araçların ihtiyacı olan kamuya açık şarj altyapısının kurulması gerektiğini bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/28/iecrop/sss_16_9_1640696281.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/otomotiv/sifir-emisyon-icin-2-milyon-elektrikli-arac-parki-sart-6854376/"]