Kaza, saat 19.00 sıralarında Erzurumun Oltu ile Ardahan'ın Göle ilçeleri arasındaki Güzelsu köyü mevkisinde meydana geldi. Serdar A. yönetimindeki 06 FG 2577 plakalı otomobil, sürü sahibi Fırat Sağlam ile çoban Mehmet Yalçın'ın yolun karşısına geçirmeye çalıştığı koyun sürüsünün arasına daldı.

Arkadan gelen Erdem P. yönetimindeki 06 BEP 255 plakalı otomobil, Serdar A.'nn aracına çarptı. Serdar A.'nın hafif sıyrıklarla atlattığı kazada Sağlam ile Yalçın ise şans eseri yara almadan kurtuldu. 200 koyunun bulunduğu sürüdeki 40 koyun ise öldü.

2 GÜN ÖNCEKİ KAZADA DA 45 KOYUNU ÖLMÜŞ

Fırat Sağlam aynı yerde 2 gün önce de kamyon çarpması sonucu 45 koyunun öldüğünü belirterek şunları söyledi:

* Koyunlarımızı hayvan geçiş noktasından geçiriyorduk ne kadar uyardıysak son sürat geliyorlardı. Bu nokta çiftliklerin giriş yeri.

* İki tarafta da levha var ama adamlar yinede son sürat geliyorlar. İki gün önce aynı olayı yine yaşadık onda da 45 koyunum telef oldu. Buna yetkililerin bir çözüm getirmesini diliyorum.

"UYARICI IŞIK, REFLEKTÖR, UYARI LAMBASI FALAN YOKTU"

Sürücülerden Erdem P. ise şöyle konuştu:

* Ankara'dan geliyorum, Şenkaya Kömürlü Köyüne gidiyordum. Bu yolda ışık yok, aydınlatma yok.

* Önümdeki araçta sürüye birden girince bende arkadan ona çarpmak zorunda kaldım ama sürü sahipleri herhangi bir ışık, reflektör gibi bir şey tutmuyorlardı, tamamen karanlıktı.

* Öndeki araçta göremedi zaten sürüyü karşıya götüren kişi de kesinlikle uyarıcı ışık, reflektör, uyarı lambası falan kesinlikle yoktu. O yüzden biz böyle bir kaza yaptık. DHA

[old_news_related_template title="Kaçak göçmenleri taşıyan minibüs takla attı: 1 ölü, 5'i ağır 16 yaralı " desc="Van'ın Gürpınar ilçesinde kaçak göçmenleri taşıyan minibüs, takla atarak şarampole yuvarlandı. Can pazarının yaşandığı kazada minibüs şoförü öldü, 5'i ağır olmak üzere 16 kaçak göçmen yaralandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/06/iecrop/van-dha-1_16_9_1630962606.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kacak-gocmenleri-tasiyan-minibus-takla-atti-1-olu-5i-agir-16-yarali-6634767/"]