Denizlerde, 1 Eylülde başlayan av sezonu, fırtına nedeniyle aksıyor. Karadeniz'de 1 haftadır etkili olan fırtına nedeniyle tekneleri ile denize açılamayan balıkçıklar avlanamadı.

Tezgahlarda balığın miktarı azalırken, fiyatı da katlandı. Sinoplu balıkçı İsmail Değer, fırtına nedeniyle av yapılamadığını belirterek, "Fırtına 1 haftadır devam ediyor, teknelerimiz yatıyor, denize çıkamıyorlar. Bu durum da balık fiyatlarına yansıyor.

Tezgahlarda fazla balık yok. Dün 20 TLye sattığımız palamutları bugün 40 TLye satıyoruz. Gönül isterdi ki halkımıza ucuz palamut ve hamsi yedirelim. Olmayan bir şey her zaman cazip oluyor. Herkes bugün hamsi soruyor ama yok dedi.

BALIK SEVİYORUZ AMA... 

Balık almaya gelen Rafet Arabacı da "Balık kimisine göre pahalı, kimisine göre ucuz. Balık seviyoruz" diye konuştu.

Balık almaya gelen Selim Değer de Şu anda balık fiyatları normal zaten balıklar da yeni çıkıyor. Gayet güzel, balığı çok seviyoruz. Ben istavrit aldım, kilosu 20 TL. İleride balık bollaştığında bu fiyatlar daha da düşecek dedi. DHA

[old_news_related_template title="Balık haline boy baskını: 8 ton 795 kilogram balığa el konuldu" desc="İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Gürpınar Su Ürünleri Hali'ndeki denetimlerinde bir gecede boy yasağına uymadığı gerekçesiyle 8 ton 795 kilo balığa el koydu. 9 kişi hakkında tutanak tutularak, toplamda 70 bin 780 TL cezai işlem uygulandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/09/iecrop/1-4_16_9_1631170465.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/balik-haline-boy-baskini-8-ton-795-kilogram-baliga-el-konuldu-6639183/"]