Kadirli ilçesine bağlı Yoğunoluk köyü mevkiinde av koruma kontrol faaliyetlerinde bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlileri, bitkin halde kızıl akbaba ile karşılaştı. Soğuktan korumak için monta sarılan akbaba, Karatepe Aslantaş Şefliği personelince, Yaban Hayvanı Rehabilitasyon ve Acil İlk Müdahale Merkezi'ne götürüldü.

Veteriner hekim tarafından yapılan kontrollerde herhangi bir yarası olmadığı tespit edilen kızıl akbabaya burada yiyecek ve su verildi. Bakım ve iyileştirme süreci tamamlanan kuşun, uçabilecek duruma geldikten sonra yeniden doğal yaşam ortamına bırakılacağı bildirildi.   (DHA)

[old_news_related_template title="Et yiyen akbaba arılarının sırrı çözüldü" desc="Kosta Rika'daki akbaba arılarını mercek altına alan uzmanlar, bu canlıların et yeme sebebini ortaya çıkardı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/25/iecrop/akbaba-arilari-california-universitesi_16_9_1637843946.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/et-yiyen-akbaba-arilarinin-sirri-cozuldu-6789816/"]