Kentte dış ticaretle uğraşan Beşir B., 900 bin dolar parasını dört ayrı kripto para borsasına yatırdı. Beşir B. hesabındaki 240 bin doların TL'ye çevrilmesi yönünde talimat verdi.

Bir süre sonra talimatını kontrol için hesabına giren Beşir B. talebi dışında işlem yapıldığını ve hesabındaki paranın başka hesaba transfer edildiğini gördü.

Beşir B. mağduriyetinin giderilmesi için parasını yatırdığı şirketle iletişime geçti, ancak şirketin kendilerinden kaynaklı herhangi bir olumsuz işlem yapılmadığı yanıtını aldı. Beşir B. bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTIK"

Beşir B.'nin avukatı Ahmet Ekin, müvekkilinin dört farklı kripto para borsası aracılığıyla yatırımlar gerçekleştirdiğini söyledi.

Müvekkilinin, 2 Eylül'de dört farklı kripto para borsasına 900 bin dolarlık yatırım gerçekleştirdiğini kaydeden Ekin, "Hesaba yatırılan 240 bin dolar bilgisi dışında başka bir cüzdana transfer edilmiş. Müvekkilim yatırdığı paranın başka bir cüzdana gönderildiğini görmüş, fakat önüne geçememiştir. Bu müvekkilimin bilgisi dışında olan bir işlemdir. Mağduriyetin giderilmesi için hukuk mücadelesi başlattık" dedi. DHA

[old_news_related_template title="Kripto paralar yaptırım altındaki ekonomilere can suyu olur mu?" desc="Kripto paralar ABD'nin ekonomik ambargosu altında bulunan ülkelerin radarına iyice girmiş durumda. Kriptolar, Venezuela ve Küba gibi ülkelerde yaptırımların etrafından dolanmanın yanında transfer işlemlerindeki yükün azaltılması için de tercih ediliyor. İran'da ise kripto madenciliği ciddi bir endüstriye dönmüş durumda. Sozcu.com.tr araştırdı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/05/iecrop/shutterstock_1492635737_16_9_1630835939.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/kripto-paralar-yaptirim-altindaki-ekonomilere-can-suyu-olur-mu-6631927/"]