Kapasite yetersizliği ve artan fiyatlar nedeniyle yurt bulamayan öğrenciler ülke genelinde 'Barınamıyoruz' eylemleri başlatırken, bir iddia CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından paylaşıldı.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına ilişkin kendilerine ciddi bir ihbar ulaştığını belirterek, TBMM’ye anında soru önergesi sunduklarını açıklayan Tanal, yurt yerleşkesindeki bir lojmanın yönetici tarafından kullanıldığı iddiası olduğunu belirtti.

"4 ÖĞRENCİNİN BARINABİLECEĞİ ODAYI LOJMAN GİBİ KULLANAN YÖNETİCİ"

İsim açıklamadan sosyal medyadan konuyu dile getiren Tanal, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’na “Zeytinburnu’ndaki Cevizlibağ Atatürk Kız Öğrenci Yurdu yerleşkesinde 4 öğrencinin barınabileceği odayı lojman gibi kullanan, bu odada kalan yöneticiniz var mı? Öğrencilerin kalması gereken odanın lojman gibi kullanıldığı iddiaları hakkında soruşturma başlatacak mısınız?” sorularını yöneltti.

[old_news_related_template title="Muğla'da üniversite öğrencilerinden 'barınma' protestosu" desc="Muğla'da, barınma sorunu yaşadıklarını belirten bir grup üniversite öğrencisi gösteri yaparak, barınma ihtiyacının acil bir şekilde karşılanması adına, kamu imkanlarının seferber edilmesi çağrısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/24/iecrop/msku-dha-1_16_9_1632499681.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/muglada-universite-ogrencilerinden-barinma-protestosu-6668373/"]