Operasyon, İstanbul Narkotik Polisi tarafından 30 Ekim ve 8 Kasım tarihleri arasında Bahçelievler ve Şişli’de gerçekleştirildi. Polis ekiplerince  uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen 3 baskında, 2 şüpheli yakalandı. Bir kargo firmasının da aralarında bulunduğu adreslerde yapılan aramalarda, 128 kilo 960 gram ecstasy hap, 9 kilo 172 gram kokain, 1 kilo 960 gram metamfetamin, 6 hassas terazi, 1 tabanca ve 16 mermi ele geçirildi.

PUDRA ŞEKERİ YERİNE KOKAİN

Polisin operasyon düzenlediği adreslerinden birinde şüphelilerin uyuşturucu hapları kullanmak için bazanın altını seçtikleri görüldü. Şişli’de bir kargo firmasında yapılan denetimde ise uyuşturucu bulma eğitimli dedektör köpek 'Cadı' kullanıldı.

Cadı'nın tepki verdiği bir koli şüpheli olarak değerlendirildi. İçinde lokum kutuları bulunan koli savcılıktan alınan izinle açıldı. Açılan kutularda lokum olduğu görülürken, ürünleri korumak için konulan tozun pudra şekeri olmadığı, kokain olduğu fark edildi. Bunun üzerine diğer lokum kutularını da açan ekipler daha fazla kokaine ulaştı.



HAVA YASTIĞI BÖLMESİNDE UYUŞTURUCU

Farklı bir operasyonda, bir otomobilin hava yastığını söken narkotik polisleri zula olarak düzenlenen bölümde, tabanca ve uyuşturucu buldu.

7 GÜNDE  BİN 364 GÖZALTI

İstanbul’da uyuşturucu tacirlerine karşı sıkı bir çalışma yapan narkotik ekipleri, son bir haftada farklı bir çok operasyona da imza atarken, 7 günlük gözaltı bilançosu, bin 364 şüpheli oldu. Özellikle sokak çalışmalarında gözaltına alınan şüphelilerin üzerinde ve adreslerinde 43 kilo 288 gram uyuşturucu ve çok sayıda hap ele geçirildi.

1 TON 223 KİLO UYUŞTURUCU

Narkotik birimlerinin 1 aylık çalışmasında ise, 6 bin 594 şüpheli yakalandı. Aramalarda ise 1 ton 223 kilo uyuşturucu ve 152 bin  uyuşturucu hap bulundu. Gözaltına alınan şüphelilerden 698’i emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

[old_news_related_template title="Polis kabloları temas ettirince zuladan uyuşturucu fışkırdı" desc="Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı yunus polisi, Gayrettepe'de şüphe üzerine durdurdukları bir otomobilin vites bölümündeki kabloları birbirine temas ettirince uyuşturucu zulasını ortaya çıkarttı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/14/iecrop/aw466293_03_16_9_1636873371.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/polis-kablolari-temas-ettirince-zuladan-uyusturucu-fiskirdi-6767893/"]