Yangın, saat 00.30 sıralarında Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi Ovacık mevkiinde kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıktı.

Bölgeden yükselen dumanı görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda orman işçisi ile itfaiye ekipleri sevk edildi.



Bölgeye ulaşan ekipler, arazözler ve itfaiye araçlarıyla yangına müdahalede bulunuyor. Yöre halkı ile tatilciler de söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, sosyal medya hesabından "Yangına karşı tüm Fethiyeli yurttaşlarımı ormanlık alanlarda nöbete davet ediyorum. Yangın söndürme ekiplerinin işini zorlaştırmamak adına yangın bölgesinde trafik yoğunluğu oluşturmamaya çalışalım. Lütfen ekiplerimize yardımcı olalım, trafik yoğunluğunu azaltalım" dedi.



FETHİYE-ÖLÜDENİZ KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Yangın söndürme ekiplerinin olay yerine hızlı bir şekilde ulaşması için Fethiye-Ölüdeniz karayolu bir süreliğine ulaşıma kapatılırken, özel araçların geçişine izin verilmiyor. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat da yangın bölgesine gelerek çalışmaları yakından takip ediyor. DHA-İHA

[old_news_related_template title="Fethiye’de kırmızı alarm verildi" desc="Türkiye'nin birçok noktasında orman yangınları meydana gelmesi nedeniyle Fethiye’de de kırmızı alarm verildi. İlçede herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat talimatıyla bütün kurumlar teyakkuza geçti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/29/iecrop/chp-sozcu3-1_16_9_1584026235_16_9_1627571290.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/fethiyede-kirmizi-alarm-verildi-6563548/"]