Her yılbaşı öncesinde Milli Piyango bileti almanın haram olup olmadığı yolunda sorularla karşılaştıklarını belirten Tonal, İslam Dini’nin kumarı kesinlikle yasakladığını kaydederek, “Milli Piyango dediğimiz zaman kiminin kaybedeceği, kiminin kazanacağı bir çekilişten söz ediyoruz. Bu nedenle, milli Piyango, tombala gibi tüm çekilişler aynıdır. Milli Piyangoda kumarın tüm şartları mevcuttur. Ve dinimizde de yasaklanmıştır” dedi.

Müftü Tanal, yılın hiçbir gününde veya olayında haram olan şeylerin helal olamayacağını da belirttiği açıklamasında, “Önümüzde bir yılbaşı var. Yılbaşına mahsus olarak da kumar helal olamaz. İçki de yasaktır. İslam isçi kullanımını, kumar oynanmasını yasaklamıştır. Yapanlar da ahret bakımından günaha girmiş olurlar” görüşünü dile getirdi.

[old_news_related_template title="Milli Piyango yılbaşı bilet fiyatları: Milli Piyango yılbaşı tam, yarım, çeyrek bilet fiyatları ne kadar?" desc="Milli Piyango yılbaşı çekilişi 31 Aralık 2021’de yapılacak. Yılbaşında 120 milyon liralık büyük ikramiyeyi kazanarak 2022 yılına zengin girmek isteyenler Milli Piyango yılbaşı bileti fiyatlarını araştırıyor. Milli Piyango yılbaşı bilet fiyatları tam 120 TL, yarım 60 TL ve çeyrek bilet 30 TL olarak belirlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/25/iecrop/milli-piyango-bilet-depo__16_9_1640415686.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/milli-piyango-yilbasi-bilet-fiyatlari-milli-piyango-yilbasi-tam-yarim-ceyrek-bilet-fiyatlari-ne-kadar-6847927/"]