Oxford Üniversitesi'nde görevli tıp profesörü John Bell, Omicron varyantıyla ilgili konuştu. BBC Radio 4'da katıldığı programda açıklamalarda bulunan Bell, Kasım ayında tespit edilen Omicron varyantını corona virüsü ile kıyasladı.

Bell, "Omicron varyantı, geçen sene ortalığı kasıp kavuran hastalıkla aynı değil. Geçen yıl gördüğümüz tıklım tıkış yoğun bakım üniteleri, genç yaşta yaşamını yitirenler... Bence bunlar geçmişte kaldı" dedi.

Bell'in açıklamaları, İngiliz hükümetinin yıl sonuna kadar daha sıkı Covid-19 önlemlerini almayacağını duyurmasından sonra geldi.
 

[old_news_related_template title="Omicron varyantıyla ilgili net uyarı: Semptomun sesini duyacaksınız" desc="Türkiye'de de hızla yayılan Omicron varyantı ile ilgili dikkat çekici bir açıklama İngiltere'den geldi. Bilim insanları Omicron varyantının bulaştığından şüphelenenlerin yapması gerektiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/29/iecrop/corona-shutterstock_16_9_1640752093.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/omicron-varyantiyla-ilgili-net-uyari-semptomun-sesini-duyacaksiniz-6854240/"]