Tamamen elektrikli ve sıfır emisyonlu iVision Circular, Britanya'nın MINI ve Rolls-Royce Motor Cars'ını içeren bir prototip olsa da Bavyera merkezli otomobil devi, şu anda ortalama yüzde 30'a yakın geri dönüştürülmüş otomobilleri ilerleyen yıllarda bu oranı yüzde 50'ye ve nihayetinde 2040'a kadar yüzde 100'e çıkarmak için çalışıyor.

Prototip bugün Münih'teki IAA Mobilite fuarında tanıtıldı.



Pil üreticileri, şu anda çoğu elektrikli araçta kullanılan lityum iyon pillerin yaklaşık yüzde 30'unun geri kazanılabileceğini ve yeni hücrelerin üretim sürecinde kullanılabileceğini tahmin ediyor. Ancak BMW, daha fazla şarj taşıyabilen yeni nesil katı hal pillerin tamamen yeniden kullanılması ve neredeyse tamamen geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılması için hükümlere sahip olacağını söylüyor.

HEM GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR HEM DE AKILLI


Aracın geri dönüştürülebilirliği için BMW logosu bile ön uca işlenmiş ve fazladan ilave parçaların kullanılmasını önlemek için araç rozeti lazerle işlenmiş.



BMW iVision Circular'ın yüzeyleri, geleneksel bir boya kaplaması yerine, geri dönüştürülmüş alüminyum ile sunuluyor. Tekerlek jantları, mümkün olan en yüksek aerodinamik verimlilik ile birlikte minimum malzeme kullanımı için tasarlanmış. Ayrıca BMW, iVision Circular'ın iç tasarımının, çevreye zararlı yapıştırıcılara olan ihtiyacı ortadan kaldıran ve sökmeyi kolaylaştıran yeni birleştirme teknikleri ile gelecekte nelerin mümkün olabileceğini gösterdiğini söylüyor.

iVision Circular, geri dönüştürülebilir malzeme kullanmasının yanında kullanıcıya tepki veren daha fazla sensör de dahil olmak üzere geleceğin sürücülerinin deneyimleyeceği yüksek teknolojili akıllı özellikleri sergiliyor.

[old_news_related_template title="Avrupa Komisyonu'ndan Volkswagen ve BMW'ye para cezası" desc="Avrupa Komisyonu, üç Alman otomobil üreticisinin yeni dizel otomobillerden kaynaklanan emisyonun azaltılması alanında rekabetin önünü tıkadıkları ve AB antitröst kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle BMW ve Volkswagen'e toplamda 875 milyon euro ceza verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/08/iecrop/volkswagen-reuters_16_9_1625742608.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/otomotiv/avrupa-komisyonundan-volkswagen-ve-bmwye-para-cezasi-6527956/"]

[old_news_related_template title="BMW ve Ford'dan 'milyon sterlinlik' batarya ortaklığı" desc="Otomotiv endüstrisinin en önemli markalarından olan BMW ve Ford, elektrikli otomobillerde kullanılacak Solid-State batarya retimi için 100 milyon sterlinlik yatırım yapma kararı aldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/04/iecrop/ickapak_16_9_1620118194.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/otomotiv/bmw-ve-forddan-milyon-sterlinlik-batarya-ortakligi-6412543/"]

[old_news_related_template title="Yeni BMW modellerinin içi böyle olacak" desc="Bavyeralı otomobil üreticisi BMW, iDrive adını verdiği sürücü ile otomobil arasındaki iletişimi ve etkileşimi sağlayan teknolojisini yeniliyor. 8. nesil olan bu iDrive teknolojisi markanın tam elektrikli modelleri olan iX ve i4 modelleriyle birlikte tüketicilerle buluşacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/22/iecrop/yeni-nesil-bmw-idrive-1_16_9_1616398752.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/otomotiv/yeni-bmw-modellerinin-ici-boyle-olacak-6328195/"]