Olay, dün saat 16.00 sıralarında Turgutlu ilçesi Turan Mahallesi'nde meydana geldi. Suya düştüğü için teknik servise bırakılan telefon masanın üzerinde bir anda patladı. Alev alan telefon çalışan tarafından yere atılarak söndürüldü.

"TELEFON GELDİĞİNDE BATARYASI ŞİŞMİŞTİ"

İş yeri çalışanları ve müşterilerin panik yaşadığı patlama anı güvenlik kamerasına yansıdı. İş yeri sahibi Seyfettin Alkış yaşanan olayla ilgili şunları söyledi:

"Dün müşterimiz tamir için telefonunu getirdi. Telefon geldiğinde bataryası şişmişti. Ekranı da yerinden çıkmak üzereydi. Ekranın kırılmasını önlemek için ekranı ısıtarak çıkartıyoruz. Bir anda kısa devre yaptı ve telefon patladı. Eğer cihaz suya düştüyse, cihaz sıvı ile temas ettiği halde hala kullanılıyorsa böyle bir sonuca neden olabilir."



Telefonun suyla temasının ardından kullanılmaması gerektiğini ifade eden Alkış, "İnsanlar bunu fark etmiyor ve bilmiyor. Telefonu kullanmaya devam ediyor ama aslında patlamaya hazır bir bomba haline geliyor. Telefon tesadüf eseri dükkanda patladı ama kullanan kişinin elinde ya da çantasında patlayabilirdi. Böyle bir durum yaşanmaması için bu tür durumlarda mutlaka cihaz en yakın servise, en kısa süre içinde teslim edilmeli" diye konuştu.  DHA

 

[old_news_related_template title="Şarja takılı bırakılan powerbank patladı" desc="İstanbul Arnavutköy'de şarja takılı bırakılan powerbankın patlaması sonucu apartman dairesinde yangın çıktı. Yangında daire kullanılamaz hale geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/14/iecrop/resimid_187384561_18738456_16_9_1631619333.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/sarja-takili-birakilan-powerbank-patladi-6648850/"]