ABD'de Arizona Üniversitesi uzmanları, Dünya'ya en yakın gök taşlarından biriyle ilgili çarpıcı bir çalışmaya imza attı.


Söz konusu gök taşı, 2016 yılında keşfedilen Kamo`oalewa. Dünya'nın yörüngesinde dönen gök taşı hakkında bugüne dek çok az şey biliniyordu.

Uzmanlar yaptıkları yeni çalışmada, gök taşının Ay'dan milyonlarca yıl önce çarpışma sonucu kopmuş bir parça olabileceğini savundu. NASA'nın Apollo göreviyle Ay'dan getirilen örnekleri inceleyen uzmanlar, eşleşme bulunduğunu vurguladı.

DİĞER TAŞLARLA EŞLEŞMEDİ

Çalışmanın başında yer alan Arizona Üniversitesi'nden Ben Sharkey, "Dünya'ya yakın ve erişimimiz olan tüm gök taşlarını inceledik ancak herhangi bir eşleşme bulamadık. Bu yıl yaptığımız gözlemlerde Ay fikrinin diğerlerinden çok daha kolay açıklanabilir olduğunu gördük" dedi.

[old_news_related_template title="NASA'dan Ay'a iniş için erteleme kararı" desc="1972'den bu yana ilk defa Ay'a iniş gerçekleştirecek NASA görevi, 2025'e erteledi. NASA Yöneticisi Bill Nelson, değişikliklerin nedenleri olarak Blue Origin ile yaşadıkları yedi aylık davayı, artan maliyeti ve corona virüsünü gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/10/iecrop/ay-nasa-1_16_9_1636539369.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/nasadan-aya-inis-icin-erteleme-karari-6760550/"]