BBC'nin haberine göre; Meta, Ağustos 2020'de insanların Kyle Rittenhouse'u aramasını engelleyen uygulamasını artık kaldırdı.

Rittenhouse, 25 Ağustos 2020'de Wisconsin, Kenosha'da Jacob Blake'in vurulmasının ardından çıkan halk ayaklanmasında iki kişiyi öldürmüş, bir kişiyi de yaralamıştı.

Rittenhouse, bazıları tarafından tehlikeli bir kanunsuz, bazıları tarafından bir kahraman olarak nitelendi ve Facebook da dahil olmak üzere teknoloji firmalarında yeni bir krize neden oldu. Sonunda Facebook'un Tehlikeli Kuruluşlar ve Bireyler ekibinin başkanı Brian Fishman, iki gün sonra, şirketin olayı toplu cinayet olarak belirlediğini ve saldırganın (Rittenhouse'un) hesaplarını Facebook ve Instagram'dan kaldırdığını belirttiği bir tweet attı.

Fishman, "Bu durumlarda standart uygulama uyarınca, saldırgana gelen övgü ve desteği de kaldırıyoruz ve adının platformlarımızda aranmasını da engelledik" dedi.

SUÇSUZ BULUNUNCA META DA GERİ ADIM ATTI


Rittenhouse, yargılama süreci boyunca nefsi müdafaa yaptığını iddia etti ve 19 Kasım'da bir jüri tarafından tamamen beraatına karar verilirken, birinci derece cinayete teşebbüs de dahil olmak üzere beş suçlamadan suçsuz bulundu.

Facebook, BBC'ye Rittenhouse ile ilgili politikasını değiştirdiğini doğruladı, ancak daha fazla yorum yapmadı.

[old_news_related_template title="İki kişiyi öldürüp aklanan Rittenhouse, Trump'ın yanına koştu: Çok iyi bir genç adam" desc="ABD'de geçtiğimiz yıl protestolar sırasında iki kişiyi öldüren Kyle Rittenhouse, hakkında verilen beraat kararının ardından eski ABD Başkanı Donald Trump'ı ziyaret etti. Trump, Rittenhouse için, 'Çok iyi bir genç adam' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/25/iecrop/trump-rittenhouse-twitter-1_16_9_1637826493.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/iki-kisiyi-oldurup-aklanan-rittenhouse-trumpin-yanina-kostu-cok-iyi-bir-genc-adam-6789054/"]

[old_news_related_template title="Rittenhouse kararı ABD'yi karıştırdı... Binlerce kişi sokaklara döküldü" desc="ABD'de geçtiğimiz yıl protestolar sırasında iki kişiyi öldüren Kyle Rittenhouse hakkında verilen beraat kararının ardından binlerce kişi sokaklara döküldü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/20/iecrop/rittenhouse-protesto-reuters-3_16_9_1637407911.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/rittenhouse-karari-abdyi-karistirdi-binlerce-kisi-sokaklara-dokuldu-6780195/"]