Samanyolu'nun bu yeni görüntüsü, Chandra Gözlemevi ve diğer gözlemevlerinden yapılan önceki araştırmalara dayanıyor. Panoramada, farklı X-ışını enerjilerini temsil eden turuncu, yeşil, mavi ve mor bölgeler yer alıyor.

Paylaşılan görüntüde; Samanyolu'nun kalbindeki kara delik Sagittarius A* da dahil olmak üzere Samanyolu'nun dikkate değer özellikleri bir arada bulunuyor.



Massachusetts Amherst Üniversitesi'nin astronomi bölümünden Daniel Wang, "Toz ve gaz tarafından gizlendiği için kendi galaksimizin merkezini incelemek zor. Bununla birlikte, araştırmacılar görünür ışık yerine X-ışınıyla gözlemleyen Chandra'yı kullanarak, tabiri caizse sisi kesebildiler" dedi.

Daniel Wang aynı zamanda galaksinin merkezinde süpernovaların, kara deliklerin ve nötron yıldızlarının olduğu şiddetli veya enerjik bir ekosistem bulunduğunu da söyledi.

Fotoğraf, son 20 yılda 370 gözlemden derlenerek oluşturuldu.

[old_news_related_template title="Samanyolu galaksisinin en detaylı fotoğrafı çekildi" desc="Dünya corona virüsü salgını, kıtlık, iklim krizi, siyasi gerilim ve ekonomik darboğaz gibi 'gündelik' sorunlarla mücadele ederken Avrupa Uzay Ajansı (ESA) aslında bunların ne kadar ufak olduğunu gözler önüne serdi. ESA, Samanyolu'nun en kapsamlı haritasını yayınladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/06/iecrop/galaksi-esa_16_9_1607240270.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/samanyolu-galaksisinin-en-detayli-fotografi-cekildi-6155751/"]

[old_news_related_template title="Çin'in Mars keşif aracı Zhurong, Kızıl Gezegen'e ilk ayak izini bıraktı" desc="Çin'in Mars keşif aracı Zhurong, Kızıl Gezegen'deki araştırmalarına başlamak üzere iniş platformunun rampasından yüzeye inerken, Çin basınında, aracın Mars yüzeyiyle teması “Çin’in Kızıl Gezegen’deki ilk ayak izleri” olarak nitelendirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/22/iecrop/cin_16_9_1621703273.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/cinin-mars-kesif-araci-zhurong-kizil-gezegene-ilk-ayak-izini-birakti-6445559/"]