Ünlü sosyal medya platformu Instagram’a bir süredir ulaşım sağlanamıyordu.

Kesinti izleme sitesi Downdetector'a göre, dünya çapında binlerce kişi Instagram'a erişim sorunu yaşıyor. Twitter’da ‘#instagramdown’ (instagram çöktü) etiketi kısa sürede popüler hale geldi.

Kesintinin nedeni belirsizliğini korurken, sorunları bildirenlerin yüzde 51'i uygulamaya erişemediklerini, yüzde 29'u sunucu sorunları olduğunu ve yüzde 21'i Instagram web sitesinde sorun yaşadığını söyledi.

IOS VE ANDROİD'DE BENZER SORUNLAR 

Kesintinin hem IOS hem de Android işletim sistemini kullanan kişilerde görüldüğü vurgulandı.

Instagram hikayelerine yeni resimler veya videolar yüklemeye çalışan kullanıcılar, "Bir şeyler ters gitti, lütfen daha sonra tekrar deneyin" yazan bir hata mesajı aldıklarının altını çizdi.

Sorun, bir kaç saatlik sıkıntının ardından giderildi.

Konuyla ilgili Facebook ve Instagram tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

[old_news_related_template title="Facebook'tan tartışma yaratan şifreleme hamlesi: WhatsApp, Instagram ve Messenger mesajları tehlikede" desc="ABD'li teknoloji devi Facebook, üçüncü parti şirketlerle beraber şifreleme ve reklamları bir araya getirmek için yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. Söz konusu homomorfik şifreleme yöntemiyle kullanıcıların mesajlarının izlenebileceği endişesi hızla yayıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/07/iecrop/facebook-whatsapp-instagram-shutter_16_9_1628325504.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/facebooktan-tartisma-yaratan-sifreleme-hamlesi-whatsapp-instagram-ve-messenger-mesajlari-tehlikede-6580057/"]

[old_news_related_template title="Instagram'dan kullanıcılarına güvenlik uyarısı" desc="Instagram, insanların hesaplarını güvenli tutmalarına yardımcı olacak yeni bir özellik olan Güvenlik Kontrolü özelliğini hayata geçirdiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/14/iecrop/instagram-reuters_16_9_1626263659.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/instagramdan-kullanicilarina-guvenlik-uyarisi-6538964/"]