İngiliz haber ajansı Reuters'ın aktardığı son dakika açıklamalarında ABD istihbaratının tepe yöneticilerinden Avril Haines'in Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili öngörü ve beklentilerine yer verildi.

Haines, "Rusya'nın Ukrayna'nın Donbas bölgesinde zaferini ilan etmesi savaşın biteceği anlamına gelmiyor. Putin, sadece Rusya'nın varlığına yönelik bir tehdit hissederse nükleer silahlara başvuracak. Rusya'nın Transdinyester'e karadan bağlantıyı genişletmek istediğine dair ibareler var" dedi.

Haines, Ukrayna'da gelecek birkaç ay içinde durumun daha belirsiz olabileceğini de dile getirdi. ABD'li yetkili aynı zamanda Putin'in savaşı uzatarak ABD ve Avrupa Birliği'nin ilgisinin ve desteğinin azalmasını amaçladığını söyledi.

[old_news_related_template title="İngiltere Savunma Bakanı: Rusya, Ukrayna'da kaybedecek" desc="Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken, İngiltere Savunma Bakanı, Putin'in artık kaybettiğini kabul etmesi gerektiğini vurguladı. Öte yandan, Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakere süreci ile ilgili de önemli açıklamalar geldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/09/iecrop/m6jl4qktkzmbbng4jyet4jmaju-4_16_9_1652088242.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ingiltere-savunma-bakani-rusya-ukraynada-kaybedecek-7123655/"]